Loading...

Nyheder 2012

Peder P. Nielsen 12 cm fra OL-kravet

09. juli 2012 · Jeppe Weinreich

Världsungdomsspelen 2. dag. Trespringeren gav den søndag alt, men det rakte lige akkurat ikke. Trods PR 16.73 meter kommer Peder P. Nielsen ikke til London.

Hvis nogen har grund til at ærgre sig, er det trespringer Peder P. Nielsen (Aarhus 1900). Søndag ved Världsungdomsspelen jagtede han den allersidste chance for at klare OL-kravet på 16.85 meter for måske at komme med på dispensation. Med 16.73 meter (+1,1) i anden runde – et spring som ville have bragt ham til det netop overståede EM - satte han ny personlig rekord. Han jagtede fortsat OL-drømmen, og i sidste forsøg var det tæt på, men en dårlig landing kostede nogle cm, og springet blev målt til 16.66 meter.

”Det er surt, men de sidste marginaler manglede. Jeg gjorde alt, hvad jeg kunne og sidder ikke tilbage med følelsen af, at jeg kunne have gjort noget anderledes,” siger Peder P. Nielsen, som nu vil tage en uges pause og dernæst se frem mod DM – hvor Anders Møller er regerende mester. Nielsen håber også på at komme ind ved Diamond League i Stockholm senere denne måned. Og så er førnævnte Møllers danske rekord på 16.88 meter fremdeles et af målene.

Facit er, at dansk atletik fortsat venter på en OL-deltager i disciplinen. 60 år er det siden, at Preben Larsen som den foreløbigt sidste var med. Med sine stadig kun 23 år tyder meget dog på, at Peder om fire år kan bryde den triste stime. Den danske rekordholder, Anders Møller (Sparta), var på andenpladsen mere end en meter fra sin rival.

Årsbedste til Jon Yde
På mændenes 110 meter hæk blev det også til dansk sejr, da Jon Yde Bentsen (Aalborg AM) vandt i nyt årsbedste 14,36 sek. (+0,5), mens hans træningsmakker, Christian L. Nielsen (Aarhus 1900), i det indledende heat for første gang kom under 15 sekunder med 14,89 sek. (+0,1). 

Hæk-talenter løber hurtigt
I ungdomsklasserne blev der ligeledes budt på flotte tider. Hos de 15-årige drenge tangerede Mathias Mørk (Helsingør IF) i det indledende heat på 100 meter hæk den PR på 13,66 sek., han satte for nylig i Helsingborg. I finalen måtte han dog nøjes med en 4. plads i en lidt langsommere tid. I årgangen under sejrede Simon Traoré (Sparta) i ny PR 13,90 sek. – 0,02 sek. fra den danske ungdomsrekord.

Oliver Durafour – 4.10 meter
Sejr blev det også til for Oliver Durafour (Helsingør IF), som i de 15-åriges stangspring for første gang kom over de fire meter – endda med 4.10 meter. 

Andre steder
- Længdespringer Martha Traoré (Sparta) var én hundrededel af et sekund fra at vinde de 17-årige pigers 200 meter. Med ny PR 25,26 sek. er hun nu nr. 2 på årets danske rangliste.

- Stærkt løb også 14-årige Anne Sofie Kirkegaard (Sparta) på 300 meter med tiden 40,88 sek. – kun slået af én svensker og ikke langt fra den danske ungdomsrekord.

- I trespring vandt Martin Johansen (Aalborg AM) de 17-åriges konkurrence med et spring på 14.23 meter (+0,8) – PR-forbedring med 17 cm.

Alle resultater fra 2. dagen

© Copyright Dansk Atletik Forbund