Loading...

Nyheder 2011

Junior-VM(2): To længdespringere i finalen!

11. juli 2015 · Jeppe Weinreich

Med hhv. 7.72w og 7.55 meter er Andreas Trajkovski og Frederik Thomsen klar til onsdagens finale i længdespring.

Der var fuld gevinst til dansk atletik, da finalisterne i længdespring ved Junior-VM skulle findes tirsdag. Kvalifikationen på det olympiske stadion i Barcelona var blot to minutter gammel, da Andreas Trajkovski (KIF) i første hug røg ud på 7.72 meter. Det ville have været en forbedring af hans egen danske juniorrekord, men vindmåleren viste +3,0 m/s. Vigtigst af alt: Andreas var to cm over det direkte finalekrav, og dermed kunne han pakke sin taske for at forberede sig på finalen onsdag kl. 20.20.

”Det var virkelig fedt at ramme den i første forsøg. Målet var en finaleplads, og jeg kunne mærke under opvarmningen, at jeg var godt springende. Faktisk var det ikke noget specielt godt forsøg, synes jeg. Der er mere i vente i morgen,” lyder det fra Andreas Trajkovski, der tror, at et spring på 7.90 meter vil give medalje.

Frederik Thomsen – 7.55!
Trods udmærkede 7.39 meter i første omgang måtte Frederik Thomsen (Ballerup AK) længere ud, om han ville gøre Trajkovski selskab i finalen. Presset gjorde kun Frederik bedre, og i hans sidste spring blev målt til 7.55 meter – ny personlig rekord udendørs, og en overraskende finale var i hus.

Forventet exit
Tre andre danskere var i aktion tirsdag, og her var der ingen forventninger om finalepladser. Alle tre var et lille stykke fra deres bedste, men fik høstet værdifuld international erfaring. 

Andreas Rønning (Ballerup AK) – stangspring kval.
- Andreas måtte bruge tre forsøg på at komme over sin starthøjde 4.75 meter, som han dog så klarede i fin stil. Næste højde 4.95 meter blev endestation for ham. 5.05 meter i første forsøg krævede en finaleplads i sidste ende. Samlet nr. 29 ud af 31.

Søren Børsting (Randers Freja) – diskos kval. A
- 51.71 meter i første forsøg blev også dagens bedste for Søren, der sluttede som en samlet nr. 26 ud af 28.

Andreas Ellegaard (Sparta) – diskos kval. B
- Startede med et kryds i første runde, men fik så diskossen ud på 51.98 meter i anden omgang. Det indbragte ham en plads som nr. 25 lige foran Søren Børsting.

Junior-VM 2012 – Barcelona - 1. dag - resultater

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund