Loading...

Nyheder 2012

Junior-VM(3): Andreas' drøm går i opfyldelse!

12. juli 2012 · Jeppe Weinreich

Med 7.82 meter i sidste forsøg sikrede Andreas Trajkovski onsdag dansk atletik den første medalalje nogensinde ved et Junior-VM.

Længdespringer Andreas Trajkovski (KIF) leverede onsdag aften en pragtpræstation, da han sprang sig til sølv ved Junior-VM i Barcelona med ny dansk juniorrekord 7.82 meter.

Dermed sikrede det 19-årige supertalent dansk atletik den første medalje nogensinde ved mesterskabet, som er blevet afholdt hvert andet år siden 1986.

.

Hans livs spring
Før sit sjette og sidste forsøg lå Trajkovski blot placeret på en fjerdeplads med 7.56 meter. Stærkt besat på at komme på præmieskamlen fandt han sit livs bedste spring frem og landede ude på de 7.82 meter. Kun det russiske fænomen Sergey Morgunov, som er blandt favoritterne ved OL, var bedre med de 8.09 meter, som denne sprang i første runde.

”Junior-VM var årets mål. Det, som jeg har trænet frem mod. At jeg nu står med en medalje, er ubeskriveligt,” siger en lykkelig Andreas Trajkovski, som bliver trænet af sin far, Christian Trajkovski.

”Jeg var SÅ nervøs før det sidste spring, men tænkte, at jeg skulle ville vise dem.”

Overgår Jesper Tørring
Med de 7.82 meter går Andreas Trajkovski forbi navnkundige Jesper Tørring på alle tiders rangliste, hvor han nu kun overgås af Morten Jensen (8.25m).  

Flot 8. plads til Frederik Thomsen
Med Frederik Thomsen (Ballerup AK) på en 8. plads blev det igen understreget, at der står flere talenter på spring i dansk atletik. Frederik var igen bedst, da det gjaldt. I tredje runde var han tvunget til at forbedre sig for at få tre ekstra spring, og her leverede han med 7.39 meter sit længste spring. Med til historien hører, at Frederik fortsat døjer med en smertende hæl. 

Junior-VM 2012 – Barcelona 2. dag (11/7)
Længdespring M finale
1. Sergey Morgunov, Rusland 8.09 meter
2. Andreas Trajkovski, Danmark 7.82 meter - DANSK JUNIORREKORD
3. Jarrion Lawson, USA 7.64 meter
4  Haibing Huang, Kina 7.64 meter
5. Stefan Hartmann, Tyskland 7.54 meter
6. Eliot Safo, Storbritannien 7.51 meter
7. Qing Lin, Kina 7.49 meter
8. Frederik Thomsen, Danmark 7.39 meter

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund