Loading...

Nyheder 2012

Junior VM(4): Stafethold på rekordjagt

12. juli 2012 · Jeppe Weinreich

En ny dansk juniorrekord kunne meget vel se dagens lys i morgen fredag.

Med den for dansk atletik historiske længdespringsfinale er succesen ved Junior-VM i Barcelona allerede i hus. Fredag er der to danske starter på programmet, og lad det være sagt med det samme: Det vil være en kæmpe overraskelse, om ikke den danske indsats slutter her.

10:05 – 100 meter hæk K indl.
Mathilde Heltbech (Helsingør IF) er havnet i det fjerde af seks heat. De tre bedste fra hvert heat går videre til semifinalerne, mens seks løbere kommer videre på tid. Seedet som 6/7 (en løber fra Bahamas er ikke tilmeldt med en tid) får Mathilde meget svært ved at avancere. Hun satte sin PR på 14,03 sek. for mindre end tre uger siden i et løb, hvor hun havde optimal medvind. 

19:05 – 4 x 100 meter M indl. 
Et dansk herrehold på 4x100 meter er ikke set ved et EM, VM eller OL siden EM i 1946. Heller ikke ved nogen af de store ungdomsmesterskaber har Danmark hidtil været repræsenteret. Kvartetten blev endelig fastlagt efter torsdagens træning: Morten Dalgaard Madsen (Skive AM), Andreas Trajkovski (KIF), Emil Strøm (Sparta) og Frederik Thomsen (Ballerup AK) skal løbe - i nævnte rækkefølge. Derfor må Simon Mathiasen (Hvidovre AM) – truppens klart yngste deltager – nøjes med at være reserve. Frederik Thomsen stod over dagens træning grundet problemer med hælen, men han skulle være klar til at løbe den sidste tur.

Ny dansk juniorrekord?
”Det så fint ud i dag. Skifterne kørte godt, og specielt Morten Dalgaard har vist en stigende formfremgang hernede,” siger træner Michael Jørgensen. ”Hvis skifterne kører godt, så tror jeg på, at holdet kan smadre den danske juniorrekord.”

Rekorden (41,10s) blev sat for nylig i Mannheim, og kun i forhold til første tur (hvor Asger Gerrild løb) er holdet ændret – eller rettere: forstærket.

”Skifterne i Mannheim var ikke superskarpe, og med Morten på første tur kan holdet potentielt hente et halvt sekund,” vurderer Michael Jørgensen.

Holdfordelingen i de tre heat kendes i skrivende stund ikke, men på forhånd virker det ikke realistisk med nogen dansk finaleplads. Ved Junior-VM i 2010 slap det britiske hold videre til finalen som nr. 8 på 40,07 sek. Den nordiske juniorrekord lyder i øvrigt på 40,10 sek. og blev sat ved Junior-EM i 2001 af en svensk kvartet med bl.a. Johan Wissman og Philip Nossmy på holdet.

Eurosport sender fredag direkte fra 9-11 og 18-22.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund