Loading...

Nyheder 2012

Junior-VM(6): Juniorrekorden smadret!

13. juli 2012 · Jeppe Weinreich

Det danske stafethold præsterede et næsten perfekt løb og skar præcis et halvt sekund af den danske juniorrekord.

På forhånd havde træneren for det danske 4x100 meter hold vurderet, at kvartetten potentielt kunne skære et halvt sekund af den danske juniorrekord i fredagens indledende heat. Det var en præcis vurdering, må man sige, for med 40,60 sek. var Morten Dalgaard Madsen, Andreas Trajkovski, Emil Strøm og Frederik Thomsen netop 0,50 sek. under rekorden. At det så langtfra rakte til avancement er svært at ærgre sig over. Faktisk slog Danmark i heatet kun Finland, som efterfølgende  blev diskvalificeret for at skifte uden for zonen.

Glad for sidstepladsen
”Jeg tror aldrig, at vi har været så glade for en sidsteplads,” siger Michael Jørgensen, der selvsagt var stærkt tilfreds med holdet.

”Det er dejligt som træner at være tryg ved, at depechen er i gode hænder. Det var gode skifter. Det første var nok lige lovlig tæt på, mens det sidste var rigtig godt,” lyder det fra Michael Jørgensen, der håber på, at den danske deltagelse på stafet ikke bliver en enlig svale.

”Jeg håber, at dette bliver startskuddet for en stafetkultur herhjemme. Ser vi to år frem til næste Junior-VM, virker det lovende,” siger han med henvisning til, at Morten Dalgaard Madsen samt reserven Simon Mathiasen igen er aktuelle i 2014.

Facit: To juniorrekorder
Dermed sluttede den danske VM-indsats, der indbragte den første medalje ved mesterskaberne nogensinde – samt to juniorrekorder.

Stafetholdet får mulighed for at forbedre rekorden igen i weekenden 18.-19. august, hvor den årlige juniorlandskamp finder sted – denne gang i Växjö.

Hurtigst af alle hold var Japan med 39,01 sek. Danmark slog to hold på tid, mens fire hold blev enten disket eller kom ikke i mål.

Junior-VM - 4. dag

4x100 meter M indl. - resultatliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund