Loading...

Nyheder 2012

Lykken tilsmiler 15-årige Mathias

17. juli 2012 · Jeppe Weinreich

Den danske ungdomsmester på 60 meter hæk, Mathias Vang Andersen, er som eneste europæiske dreng udtrukket til at deltage ved IAAF's jubilæumsgalla i Barcelona.

Den danske ungdomsmester i hækkeløb, 15-årige Mathias Vang Andersen, kan godt begynde at glæde sig. Ved et lykketræf af de sjældne var det nemlig hans navn, som mandag middag dukkede op af hatten på Hotel Fermont i Monaco, hvor en række atletikledere fra hele verden fejrede IAAF’s 100 års jubilæum. Det betyder, at den unge Aarhus 1900-atlet i dagene 23.-24. november skal en tur til Barcelona (med alt betalt, forstås), hvor en stor jubilæumsgalla med deltagelse af et hav af nuværende og tidligere atletikstjerner finder sted.

Vermund som lykkens gudinde
Formand for Dansk Atletik Forbund, Lars Vermund, var én af de sytten inviterede i aftes, og for at gøre historien bedre, så var det faktisk formanden selv, der havde fornøjelsen af at hive et dansk navn op af bowlen. Tolv ungdomsatleter skal af sted – en pige og en dreng fra hvert af de seks kontinenter – og fra Europa er det altså Mathias Vang Andersen, der som eneste dreng får æren; sammen med en pige fra Luxembourg. De tolv kommer på scenen ved showet lørdag aften, hvor de skal ”repræsentere atletikkens lysende fremtid”, som IAAF skriver.

World Athletics Day 
Baggrunden for, at Mathias overhovedet kommer med, er den verdensomspændende ”IAAF World Athletics Day”, som stævnerne Tårnby Games og Herning Games indgår i. Herfra blev de to bedste vinderresultater i 16-17 års klassen udvalgt og sendt videre til IAAF. Og et af dem var altså Mathias’ 15,84 sek. på 110 meter hæk.

Mathias Vang Andersen, der fylder seksten år om to uger, bor i Galten. Han startede i SAK77, men har siden sæsonen 2011 løbet for Aarhus 1900, hvor han trænes af Jakob Larsen. Sin seneste DM-titel hentede han ved DMU i marts i Skive, hvor han sejrede på 60 meter hæk. 

I audiens på slottet 
Lars Vermund tager hjem fra Monaco onsdag, men bliver afløst af Andreas Bube, som løber ved Diamond League i byen om fredagen

”Rent politisk er det vigtigt at være til stede her. Der kommer mere fokus på vores arbejde, og folk er begyndt at lægge mærke til dansk atletik,” lyder det fra Lars Vermund, der sammen med de seksten andre atletikledere i aften er inviteret i audiens hos Monacos Prins Albert, der i mange år har været kendt som en stor atletikfan.

PS: Det er endnu ikke lykkes at fange Mathias, som vistnok skulle være på sommerferie i Tyrkiet med sine forældre...

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund