Loading...

Nyheder 2012

Them vil genfinde gejsten på Bornholm

18. juli 2012 · Jeppe Weinreich

Henrik Them er blandt favoritterne, når Etape Bornholm skydes i gang på mandag.

Mens sommerferien sætter sit tydelige præg på udbuddet af motionsløb landet over, så forholder det sig anderledes på Bornholm, hvor uge 30 er kulminationen. På mandag lyder startskuddet nemlig til årets Etape Bornholm, som allerede i februar kunne melde udsolgt, og igen i år stiller flere danske eliteløbere til start. Én af dem er Sparta-løberen Henrik Them. 

Den 30-årige løber satsede ellers alt på at kvalificere sig til OL, men måtte ved London Marathon se sine chancer for kvalifikation fordufte, da mavesmerter tvang ham til at gå ud efter 25 km.

”Efter London har jeg haft lidt svært ved at finde motivationen, men jeg håber at genfinde gejsten på Bornholm. Faktisk var det her, at jeg fik interessen for løb, da jeg deltog som 16-årig. Dengang gik jeg mest op i at spille fodbold, så selvom jeg ikke var i den bedste løbeform, lykkedes det mig at komme igennem alle fem etaper,” husker han.

Frankfurt Marathon
”Jeg glæder mig virkelig. Det er et ufattelig godt arrangement,” lyder bedømmelsen fra Henrik Them, der langsomt er begyndt at bygge det ugentlige kilometertal op med henblik på Frankfurt Marathon i slutningen af oktober. Her håber han at klare VM-kravet, som dog endnu ikke foreligger. Men at løbe flere kilometer end hidtil er en svær balancegang for løberen, der har døjet en del med skader i tidens løb. Sådan bliver det også på Bornholm.

”Jeg vil se tingene an efter 1. dagen for at vurdere mine muligheder. I hvert fald får jeg en god gang træning ud af det.”

En af danskerens stærkeste konkurrenter forventes at blive den kenyanskfødte Obed Kipkurui, som blev samlet vinder i både 2008 og 2010. Hos kvinderne ligner kampen om sejren en tvekamp mellem Bornholms egen Anna Holm Baumeister (Viking) og de to svenske maratonløbere, Charlotte Karlsson og Josephine Ambjörnsson. Til den samlede vinder i begge klasser er der 25.000 kr.

Et loft på 2800
Deltagerloftet er sat til 2800, og af disse løbere er det godt 2200, som løber alle etaperne. 80 % af dem er tilrejsende løbere, som kombinerer lidenskaben for løb med et ophold på den populære ferieø.

”Hvis vi skal trække løbere til, så må vi bare indse, at det skal være i bestemte perioder, hvor folk har en større frihed i form af ferier og skæve helligdage. Vi lancerede et halvmaratonløb hen over Bornholm i påsken, og vi håber da på, at det vil blive en tilbagevendende begivenhed,” siger primus motor bag Etape Bornholm, Claus Clausen, til MotionDANMARK.

Læs mere på MotionDANMARK

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund