Loading...

Nyheder 2012

Dansk rekord til Caroline Bonde Holm!

19. juli 2012 · Christian Rath

Med 4.36 meter i Wales lykkedes det efter mange forsøg for stangspringeren at erobre den danske rekord udendørs.

Med OL lige om hjørnet kunne timingen ikke have været bedre for Caroline Bonde Holm, da hun onsdag aften i Wales erobrede den danske rekord i stangspring ved at komme over 4.36 meter. Sparta-atleten har denne sommer hidtil ikke vist de store resultater – ved EM for nylig blev det blot til 4.15 meter - men i Cardiff faldt tingene endelig på plads.

”Vi har ændret nogle tekniske ting i både springet og tilløbet. Det har virket fint under træning, men i konkurrence er jeg hidtil faldet tilbage i det gamle mønster. I dag fungerede det endelig, og det er bare super fedt,” siger Caroline Bonde Holm, der med springet - og en sikker sejr - skænkede sig selv en fødselsgave på forskud. Torsdag fylder hun nemlig 22.

Sidder på begge rekorder
Med de 4.36 meter, som hun klarede i sit tredje og sidste forsøg, aflivede hun Aarhus 1900-springeren Marie Baggers rekord på 4.35 meter, som blev sat i OL-finalen i Sydney i 2000. Selv har Caroline Bonde Holm den danske indendørs rekord med 4.42 meter, som hun satte i februar i år. Stævnet i Cardiff bød også på tre forsøg på 4.46 meter - hvoraf det første forsøg faktisk var ganske tæt på at lykkes. De 4.36 meter var i øvrigt også "All Comers Record" - altså det højeste, der nogensinde er sprunget på walisisk jord. 

Lørdag har hun sin sidste konkurrence før OL, når hun i Norge stiller op som favorit ved det nordisk-baltiske mesterskab for atleter under 23 år.

Welsh Athletics International - Cardiff d. 18. juli - resultatliste

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund