Loading...

Nyheder 2012

London2012: Danskerne vil se atletik

24. juli 2012 · Jeppe Weinreich

Ny rundspørge viser, at atletikken under OL fortsat nyder stor interesse blandt de danske tv-seere.

Hver fjerde sommer vokser hr. og fru Danmarks interesse for atletik kraftigt. Sådan har det altid været, men er det stadig sådan? Ja, må svaret være.  En ny rundspørge, som YouGov har lavet for Dansk Idræts-Forbund, viser nemlig, at danskerne prioriterer atletik meget højt, når der skal vælges mellem de forskellige sportsgrene. Kun håndbold - hvor Danmark for første gang i OL-sammenhæng har to hold med - scorer højere på skalaen.

”At de gerne vil se håndbold, er et udtryk for den sports høje status i Danmark for tiden. Til gengæld er det ikke normalt sådan med atletik. Men til OL er det i højsædet, fordi det ligesom er moderidrætten for al anden sport,” siger formand for Dansk Idræts-Forbund,  Niels Nygaard, til Politiken.

På listen scorer håndbold 38%, atletik 34% og åbningsceremonien 30%. Herefter følger fodbold, cykling og svømning, mens fægtning og brydning er placeret nederst.

Megastor interesse 
”Vi hører ofte, at folk gerne vil se atletik, fordi det er den disciplin, de fleste forbinder med OL rent historisk. På den måde overskygger det klart det normale mediebillede i Danmark, hvor vores sport ikke fylder ret meget. Når OL så kommer, er interessen for atletik pludselig megastor,” siger cheftræner i DAF, Lars Nielsen, til samme avis.

Sara Slott og Andreas Bube i morgen-tv
Den stigende interesse for sporten betyder også, at DR og TV 2 har fordelt transmissionerne fra det olympiske stadion ligeligt imellem sig. Onsdag morgen blev dansk atletik også særdeles godt eksponeret, da Sara Slott Petersen og Andreas Bube var gæster i Go’ Morgen Danmark på TV 2 – se eller gense det her.

Læs artiklen "OL i tv: Det vil danskerne se" (Politiken)

© Copyright Dansk Atletik Forbund