Loading...

Nyheder 2012

London2012: Jess Draskau går efter PR

24. juli 2012 · Jeppe Weinreich

Træningen forløber rigtig godt, fortæller den dansk-engelske marathonløber 12 dage før den store dag.

Rekorder på maraton er sjældne ved de store mesterskaber, da løbets placering midt om sommeren gør, at temperaturen langtfra er optimal. Ikke desto mindre er en personlig rekord ambitionen for Jess Draskau-Petersson, når hun d. 5. august kl. 12.00 dansk tid står klar til at løbe maraton ved OL i London.

”Forberedelserne har været o.k.,” fortæller den dansk-engelske løber, der var stort set ukendt herhjemme, før hun ved London Marathon med tiden 2:34,56 timer kvalificerede sig til OL. ”Hvis bare jeg kan holde mig fri af skader, håber jeg på at kunne sætte personlig rekord.”

Træningstur lover godt 
Det var under London Marathon, at hun forstrak sin ene legmuskel. Det var dog ikke værre, end at hun kunne gennemføre løbet i den flotte tid. I tiden derefter oplevede hun det ske igen to gange, men har siden d. 12. maj kunnet træne uden at mærke noget til problemerne.

Og træningen går godt. For nylig løb hun en tur på 14 miles (ca. 22,5 km) i et tempo, der svarer til 1:15,30 timer på en halvmaraton – vel at mærke midt i en uge, hvor hun i alt løb tæt på de 190 km.

Det er en indikator, som styrker den 35-årige løber i troen på, at hun kan forbedre sin hidtil hurtigste tid. Den danske rekordholder på distancen, Dorthe Rasmussen, løb ved OL i Los Angeles, hvor hun blev nr. 13 med 2:33,40 timer, den hidtil hurtigste mesterskabstid af en dansk kvinde.

”Ja, det er nogenlunde den tid, jeg satser på. Men får jeg chancen for at løbe mere efter OL, så sigter jeg også mod at slå hendes danske rekord på 2:29,34 timer,” siger Jess, der i dansk klubsammenhæng stiller op for Aarhus 1900.

60 timer på kontor 
Men når der er et ”men” foran hendes planer efter OL, så handler det i høj grad om økonomi. Trods et hårdt træningsprogram passer hun en stilling på et kontor med en efter danske forhold urimelig lang arbejdstid (60 timer). Læg dertil en daglig transport i tog til arbejde på et par timer, og det bliver tydeligt, at hendes dagligdag står i skarp kontrast til den typiske OL-deltagers – og selvsagt ikke er optimal.

”At sætte dansk rekord er ikke muligt, hvis jeg fortsat skal arbejde så meget. Men lykkes det mig at finde en sponsor, så sigter jeg helt klart på OL i Rio i 2016,” slutter Jess Draskau-Petersson, der bliver den fjerde danske kvinde, som deltager på maraton ved et OL. 

Start og mål ved Buckingham Palace
Som det var tilfældet ved bl.a. VM i Berlin i 2009 – men nyt i OL-sammenhæng – slutter maratonløberne ikke med en runde inde på det olympiske stadion. Ruten starter og slutter i stedet på den lange vej ”The Mall” med Buckingham Palace som flot baggrund. Der løbes først en lille runde på 3,5 km, hvorefter feltet bliver sendt ud på tre omgange af knap 13 km, der vil føre dem forbi de største af Londons seværdigheder.

Jess Draskau-Petersson skriver jævnligt på en OL-blog i avisen Isle of Man Today – læs det seneste indlæg her – og det forrige (hvor hun bl.a. er en tur i Danmark). Desuden kan man hente hendes ”twits” på www.twitter.com/jdpLondon2012 .

Tidligere danske deltagere på maraton:
1984 Los Angeles – nr. 13 Dorthe Rasmussen (Glostrup IC) 2:33,40 timer
1996 Atlanta – Gitte Karlshøj (Aarhus 1900) - udgik
2004 Athen – 49. Annemette Jensen (Sparta) 2:50,01 min.

© Copyright Dansk Atletik Forbund