Loading...

Nyheder 2012

London2012: Optimisme i den danske lejr

26. juli 2012 · Jeppe Weinreich

I løbet af torsdag og fredag checker fire danske atletikfolk ind i OL-byen, hvor en fortrøstningsfuld cheftræner allerede befinder sig.

Legene i London kan snart begynde, og med blot ét døgn til fredagens åbningsceremoni begynder OL-feberen for alvor at stige. For de danske atletikfolk går der dog endnu et stykke tid, før det kulminerer. Kuglestøder Kim Juhl Christensen bliver første mand i aktion fredag d. 3. august kl. 11 dansk tid, men allerede i dag begynder den danske atletikdelegation at være samlet. 

Cheftræner Lars Nielsen ankom i går onsdag, mens Sara Slott Petersen og Jesper Faurschou lander i London i dag sammen med Mikkel Larsen og Frank de Pauli (high performance trænere). Fredag støder Caroline Bonde Holm og førnævnte Kim Juhl Christensen så til, mens Jess Draskau-Petersson – der til daglig bor i London – samt Andreas Bube først ankommer til OL-byen om en uges tid.

Godt førstehåndsindtryk
Cheftræner Lars Nielsen har været med i den officielle trup siden Atlanta 1996 (men var allerede med i Barcelona 1992 som træner for sin kone, Renata P. Nielsen), og hans umiddelbare indtryk af forholdene er gode.

”Det virker ganske fornuftigt. OL-byen er ikke den største i forhold til tidligere lege, så den er til at overskue, men den er mere koncentreret med høje boligblokke på 10 etager,” lyder det fra Lars Nielsen, der har kunnet glæde sig over, at alle seks atleter er i topform, senest understreget med to danske rekorder af Sara Slott Petersen og Caroline Bonde Holm – samt Andreas Bubes PR i Monaco.

Velforberedte debutanter
”Det er seks OL-debutanter, vi har med, men det er nogle virkelig velforberedte atleter. Så det ser fornuftigt ud,” lyder det fra landstræneren, der håber på, at målsætningen om én top-12 placering kan gå i opfyldelse. Let bliver det dog ikke, og på forhånd må det betegnes som urealistisk, at de to maratonløbere eller stangspringer Caroline Bonde Holm skulle kun gøre det.

”Det er klart, at Sara Slott og Andreas Bube er de navne, som der er de største forhåbninger til. Internationalt set er Bube nok lige et hestehoved foran Sara, men kan de klare en semifinaleplads, vil det være fint. Fælles for dem er, at de er gode til at yde deres bedste, når det gælder. Med Bubes indsats er der jo en ekstra dimension i form af det taktiske aspekt, som jo ikke er der på en 400 meter hæk,” slutter Lars Nielsen.

Ved åbningsceremonien fredag deltager fire af de seks danske atletikudøvere, mens det endnu ikke er afgjort, om trænerne også kommer med.

Formand for DAF, Lars Vermund, ankommer først torsdag i næste uge, hvor han bor på det officielle hotel for Danmarks Olympiske Komité.
 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund