Loading...

Nyheder 2012

Aalborg-talenter var bedst ved tysk mini-OL

03. august 2012 · Jeppe Weinreich

17 unge atleter fra Aalborg AM havde en succesfuld tur til Rendsburg i Tyskland.

Af en 800 meter løber at være fortsætter det 15-årige talent Benjamin Lobo Vedel med at vise forbløffende hurtighed. I Rendsburg (GER) sidste uge forbedrede han sig således på 100 meter til flotte 11,42 sek.   

Ungdomsstævnet i Tyskland var indlagt som en del af en sommertur for Aalborg AM’s mange talenter. 17 af slagsen var med, og den nordjyske klub kunne løbe med æren som den bedste af de deltagende byer.  Men ifølge én af turens to ledere, Anders Vedel, handlede den vellykkede tur også om meget andet end atletik.

”Det er sikkert, at oplevelser som disse hænger fast og forhåbentlig kan være medvirkende til, at de unge bliver længe i idrætten og måske senere bliver ledere for andre unge,” siger han.

Fire byer i samarbejde 
Deltagelsen i Tyskland er et led i et mangeårigt samarbejde mellem Rendsburg og Aalborg, som har skiftedes om at afholde konkurrencerne, som over fire dage også omfatter flere andre sportsgrene foruden kulturelle begivenheder. Siden 1995 har de to byer startet et samarbejde med engelske Lancaster og hollandske Almere, så hver by arrangerer ungdomslegene hvert fjerde år. 

”Int. Jugendspiele und Kulturtage” -  Rendsburg (GER) d. 25.-26. juli
De danske resultater – hvoraf der var flere personlige rekorder - er allerede tilgængelige på statletik.dk. De samlede resultatlister kan hentes her.

© Copyright Dansk Atletik Forbund