Loading...

Nyheder 2012

London2012: Stangspringer i topform

03. august 2012 · Jeppe Weinreich

Caroline Bonde Holm får sin OL-debut lørdag kl. 11.20. Og alt tegner fint, fortæller hendes træner.

Hun var kun 10 år gammel, da Marie Bagger Rasmussen i OL-finalen i 2000 satte dansk rekord i stangspring med 4.35 meter. For tre uger siden overtog den i dag 22-årige Caroline Bonde Holm (Sparta) rekorden, da hun i Cardiff kom over 4.36 meter. Men mens førnævnte Bagger kunne nå finalen i Sydney ved at klare 4.30 meter, så er finalekravet i morgen sat til 4.60 meter – identisk med vinderspringet fra dengang.

 

Jo, det internationale niveau er blevet løftet markant, siden de kvindelige stangspringere debuterede ved OL i 2000, og på forhånd må muligheden af en dansk finaleplads siges at være urealistisk. Til gengæld tegner chancerne lyst for om ikke en dansk rekord, så i det mindste nogle forsøg på ny rekord. På det tekniske møde onsdag blev de første springhøjder nemlig sat til 4.10, 4.25 og 4.40 meter.

Håber på dansk rekord
”Springhøjderne er gode, så det skulle gerne mindst blive til nogle forsøg på dansk rekord 4.40 meter. Vi håber da på en rekord, eftersom en finaleplads ikke er særlig realistisk. Det handler primært om at lære, og selvom Caroline var med til VM sidste år, så er det her bare mange gange større,” siger Thor Aarøe Mørck (tidl. Torp). Et udsagn, som blev bekræftet med udsolgte tribuner ved første formiddagssession. I Daegu var det mere end halvtomt på samme tidspunkt.

”Træningen er gået fint. Der har ikke været problemer af nogen art. Så må vi se, hvordan det går,” lyder det fra træneren, der har coachet Caroline, siden hun som 15-årig gymnast trådte ind på et atletikstadion for første gang. Grundet få akkrediteringer i London er han dog ikke en del af den officielle trup, hvilket har givet ham nogle praktiske problemer. Så selvom han har billet til lørdagens program, ved han ikke, hvor på stadion han bliver placeret. På sidelinjen er under alle omstændigheder cheftræner Lars Nielsen, som for 12 år siden i Sydney var personlig træner for netop Marie Bagger Rasmussen.

Caroline springer sidst i gruppe B, og er med sine 4.42 meter indendørs seedet som 35-36 ud af 39 springere. Finalekravet er 4.60 meter.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund