Loading...

Nyheder 2012

London2012: Sara videre til semifinalen

05. august 2012 · Jeppe Weinreich

Det ønskede mål blev nået søndag aften med 56,01 sek. på 400 meter hæk. Men det holdt hårdt.

Det holdt hårdt, men vigtigst af alt: Sara Slott Petersen er videre til semifinalen på 400 meter hæk efter at have løbet 56,01 sek. i sit indledende heat. Tiden rakte blot til en sjetteplads i det tredje heat, hvorfra de fire første gik direkte videre.  Den danske rekordholder måtte herefter vente i spænding, inden de to sidste heat var blevet afviklet. Tiden viste sig lykkeligvis at være den tredjebedste blandt de fire tider, som fik de sidste pladser i semifinalerne. 

Stærkt udlæg kostede på de sidste meter
Det så ellers rigtig godt ud til at starte med. Fra yderbanen lagde Sara stærkt ud, og lå på en andenplads helt ind til det sidste sving. Herefter måtte hun imidlertid betale for det hurtige udlæg, og den stærke finish, som hun senest viste i sit rekordløb i Polen for nylig, udeblev ganske enkelt. De sidste 50 meter kostede meget. Sluttiden 56,01 sek. – 0,33 sek. fra den danske rekord – er dog trods alt hendes hurtigste nogensinde i et mesterskab, og den ønskede semifinale er en realitet. Dermed får Sara Slott Petersen lov til at løbe endnu engang på det olympiske stadion - allerede i morgen aften kl. 21:15 dansk tid.

Tilføjelse: Hvad nok ikke alle bemærkede, så ramte Sara den første hæk ret så kraftigt og kunne efterfølgende vise TV2 en stor rift på det ene ben. Det sætter præstationen i et lidt andet lys. Mandag får hun mulighed for at forbedre tiden igen, og for en gangs skyld har hun haft heldet med sig i lodtrækningen: bane 3 venter hende nemlig i den anden af tre semifinaler. 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund