Loading...

Nyheder 2012

London2012: Bubes sats lykkedes ikke

06. august 2012 · Jeppe Weinreich

Det indledende 800 meter heat forløb som frygtet. Andreas Bube tog slæbet og måtte se OL-drømmen glippe i opløbet.

Det var et sats, og det lykkedes ikke. Andreas Bubes OL er forbi efter en 6. plads i det fjerde indledende 800 meter heat i tiden 1:46,40 min. 

Taktikken var på forhånd, at Bube skulle se tingene an og om nødvendigt gå op sætte tempoet tidligt, om ikke andre gjorde det. Og sådan blev det. Alle løb afventende de første 100 meter, og herefter ofrede Andreas Bube sig. Han førte feltet an frem til 600 meter, hvorpå han blev overhalet af polakken Kszczot. Det danske håb hang dog stadig godt på som nummer tre, men på opløbsstrækningen havde han ikke sin vante finish, og yderligere tre konkurrenter gik forbi ham – deriblandt Yuriy Borzakovskiy, som på en femteplads 0,11 sek. foran Bube snuppede den sidste semifinaleplads.

At flere andre store navne også overraskende røg ud, er næppe nogen trøst. Den uheldige lodtrækning, som placerede Bube i det klart stærkeste heat, blev udslaggivende. Kunne han have gjort det anderledes?

Kommer for langsomt ud 
”Han kommer for langsomt ud. Han løb ikke så stærkt, som vi ved, han kan,” siger Frank de Pauli. ”Johnny Bagge (Bubes træner) og jeg havde inden løbet diskuteret det frem og tilbage. Planen var et tempoløb, om ingen af de tre første heat var hurtige, og det viste de sig ikke at være. Så der blev signaliseret til Bube om at gå ud og løbe stærkt. Til træning for nylig løb han solo tæt på 1:45 min., så det var det bare det, han skulle gøre. Han rammer ikke rigtigt dagen, og det er nødvendigt med den svære lodtrækning. Det er virkelig bittert,” slutter de Pauli.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund