Loading...

Nyheder 2012

Nyt projekt skal løfte eliteløberne

06. august 2012 · Jeppe Weinreich

En plan for eliteløberne er lagt frem mod VM Halvmaraton i marts 2014. Den involverer træningssamlinger og udvalgte løb, og har som mål at skabe et slagkraftigt hold frem mod den store dag i Københavns gader.

Dansk atletik har tænkt sig at stille med et slagkraftigt hold, når VM Halvmaraton finder sted i København i marts 2014. Derfor er der nu iværksat et udviklingsprojekt, som via træningssamlinger og udvalgte løb skal munde ud i den endelige udtagelse af fem løbere plus en reserve hos både mænd og kvinder.

”Holdet skal kunne gøre sig i Københavns gader. Vi forventer ikke, at de skal kunne være med helt fremme, men på europæisk niveau skal de kunne klare sig godt. Målet er, at tre løbere i hver klasse præsterer flot og sætter en personlig rekord på et vist niveau,” siger Niels Kim Hjort, der forventer, at det endelig hold bliver udtaget i starten af december.

”Så har de udtagne løber tre-fire måneder at forberede sig i. Derfor gælder det for de løbere, som har ambitioner om at komme med på holdet, at de præsterer nogle gode resultater i løbet af efteråret 2013.”

CrossChallenge programmet ligger klar 
Den kommende vinterturnering – CrossChallenge – åbnes d. 27. oktober i Korsør med et crossløb, som tjener som iagttagelse til NM Cross, som i år finder sted i Tårnby. Et NM, som samtidig udgør 2. runde af CrossChallenge.  Kongepokalen skal i 2013 overrækkes i Herning, som er arrangør af den dobbelte DM Cross runde, mens der som i 2012 sandsynligvis afsluttes med DM 10 km på Østerbro.

Læs mere om udviklingsprojektet og den kommende CrossChallenge under ”Elite” – eller hent folderen her.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund