Loading...

Nyheder 2012

DM Mangekamp: Tine Bach går efter PR

10. august 2012 · Jeppe Weinreich

Tine Bach Ejlersen kan i Ballerup vinde DM-titlen for 8. gang i træk. Flere interessante norske navne pynter op på startlisten.

Tine Bach Ejlersen kan i weekenden tage titlen for ottende gang på stribe, når dette års DM Mangekamp finder sted i Ballerup. Men med kun én dansk modstander i DM-konkurrencen handler det ikke så meget om sejren. Fokus er i stedet på en forbedring af den PR (5281p), hun satte ved DM i Roskilde for to år siden. I maj måned i Desenzano (ITA) var Aarhus 1900-atleten – trods meget dårlige vejrbetingelser - på vej mod en PR, indtil et mindre kiks i længdespring satte en stopper for det.

”Træningen er gået rigtig godt siden. Så jeg håber da på en PR,” siger Tine Bach Ejlersen, der er så nogenlunde skadesfri, som hun kan være, selvom det ene fodled fortsat driller lidt.

Konkurrence får hun dog, idet norske Lene Secher Myrmel stiller op. Normandens personlige rekord (2010) lyder på 5511 point, så Ejlersen kan se frem til at blive presset. Og det glæder hun sig kun over.

”Det er fedt, at hun stiller op. Helt fantastisk. Vejrudsigten ser også nogenlunde ud, så det skulle gerne blive til en PR. Det er også på tide,” lyder det fra Tine Bach Ejlersen.

Martin Grønne – eneste danske deltager 
Hos herrerne er Martin Grønne (Korsør AM) på forhånd sikret guldet, om ellers han gennemfører mangekampen. Gert Skals, der tog titlen i fjor med 7036 point, er grundet skader ikke i stand til at forsvare sin titel. Med norsk deltagelse i skikkelse af Hans Olav Uldal og Lars Vikan Rise er øvelsen dog sikret et flot niveau. Førstnævnte har en PR så god som 7963 point (2007), og han møder i Ballerup op med et årsbedste på 7567 point. Den 23-årige Rise lavede sidste år 7808 point, men har ikke noget nævneværdigt sæsonbedste, idet han ved de norske mesterskaber i maj fik noteret et nul i to øvelser.

I ungdomsklasserne er der fin deltagelse i specielt den yngste klasse. Her er sidste års vindere, Albert Kuhlmann og Benedicte Heegaard (Sparta), stadig at finde hos de 14-15 årige.

Mere information på Ballerup AK’s hjemmeside .

© Copyright Dansk Atletik Forbund