Loading...

Nyheder 2012

Mulbjerg én cm fra ny DR

14. august 2012 · Jeppe Weinreich

Trine Mulbjerg viste igen storform ved tirsdagens ABC-stævne i Aarhus, hvor også den paraolympiske kuglestøder, Jackie Christiansen, imponerede.

Én centimeter. Så lidt manglede der i, at en dansk seniorrekord havde set dagens lys ved tirsdagens ABC-stævne i Aarhus. For med 16.04 meter i femte forsøg var kuglestøder Trine Mulbjerg så tæt, som hun overhovedet kunne komme på sin egen rekord fra maj måned. 

Med dagens stød – som kommer efter 15.95 meter i Helsingør for tre dage siden – tyder meget på, at rekorden falder på Østerbro Stadion i en nær fremtid. Aarhus 1900-kasteren har nemlig tre Sparta-stævner skrevet ind i sin kalender: Først det nye tiltag Sparta Copenhagen Games førstkommende weekend, hvor hun støder lørdag. Det store ungdomsstævne, som også har seniorøvelser på programmet, skal dog ikke forveksles med Copenhagen Athletics Games (se en foreløbig startliste her), der finder sted tirsdagen efter. Næste weekend skal hun så forsvare sin DM-titel på selvsamme stadion. 

Teknik og styrke hænger sammen 
”Jo, det skulle være mærkeligt, hvis der ikke kommer en ny rekord. Det var o.k. i dag, men der manglede det sidste,” siger Trine Mulbjerg, der blev student i slutningen af juni. Siden har hun taget hårdt fat under træningen.

”Teknikken og styrken er ved at hænge rigtig godt sammen,” vurderer den danske rekordholder, som regner med at slutte sæsonen med DMU i Hvidovre (1-2/9) - som bliver hendes sidste af slagsen - og endelig DT-finalen weekenden efter, såmænd også på Østerbro Stadion.

Jackie tæt på verdensrekord 
Ved tirsdagens konkurrence fik den benamputerede Jackie Christiansen (Aarhus 1900) 6kg-kuglen ud på 17.74 meter. Det er bare 15 cm fra hans egen verdensrekord, sat ved de Paraolympiske Lege i Beijing i 2008. Jackie deltager også ved legene i London i slutningen af denne måned, hvor han satser på at vinde sin klasse for tredje OL i træk.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund