Loading...

Nyheder 2012

NM-junior (1): Op- og nedtur for Trajkovski

19. august 2012 · Jeppe Weinreich

Længdespringeren viste topform med 7.68 meter, men måtte efterfølgende udgå på stafetten med krampe i baglåret.

Lørdagens konkurrencer ved Junior-NM i Växjö bød på både optur og nedtur for Andreas Trajkovski (KIF). Først leverede sølvvinderen fra Junior-VM en overbevisende præstation i længespring, da han tog guld med 7.68 meter og i samme serie havde to andre spring over 7.65 meter. Der var dog en anelse for meget medvind i alle forsøgene.

Stafethold kom ikke i mål
På 4x100 meter stillede Danmark med det samme hold, som i Barcelona satte en flot juniorrekord, og holdet var svage favoritter. Trajkovski førte da også på anden tur efter at have modtaget depechen fra Morten Dalgaard Madsen (Skive AM), men fik så krampe i baglåret og var tvunget til at udgå. Det betyder også, at han bliver erstattet på søndagens 200 meter. Trajkovski satser dog på at være klar til at springe længespring ved tirsdagens CAG.

Sølv til Thomsen i tæt 100 meter-dyst
Frederik Thomsen (Ballerup AK), der altså blev stående ved det sidste sving uden at komme til at løbe, kunne trøste sig med, at han forinden havde vundet sølv på 100 meter i 10,60 sek. – bare 0,03 sek. fra hans egen (delte) danske juniorrekord. Det var dog uhyre tæt på at blive guld, men målfotoet gav imidlertid svenskeren Wocalewski guldet i samme tid.
  

Dansk guld på 5000 meter
I fjor vandt Jeppe Harboe NM-guld på 5000 meter. Det kunststykke gentog Jakob Dybdal Abrahamsen (Aarhus 1900) lørdag, da han i tæt kamp med en nordmand kom først over stregen i 15:16,63 min. En imponerende præstation af den tidligere orienteringsløber, som løb sit første løb på bane i januar måned! Søndag er han igen med på forhindring.

Tre bronze
Der var bronzemedalje til Nicolai Hartling (Sparta) for andet år i træk. Med tiden 53,49 sek. var han blot 0,02 sek. fra sølvet såvel som den personlige rekord. I samme disciplin blev det også til dansk bronze, da Stina Troest (AAC) kom i mål i 61,30 sek.

Dagens tredje danske bronze tog Laetitia Kim Bruun (Sparta) med 12.29 meter i trespring.

Mikkelsen over de 17 meter
Christoffer Mikkelsen (Rdrs. Freja) gjorde det også rigtig godt i kuglestød, da han for første gang fik 6 kg kuglen over de 17 meter med 17.05 meter. Det rakte dog kun til en 6. plads i den stærke konkurrence. 

Som forventet kunne det kombinerede dansk-islandske hold ikke blande sig i topstriden, hvilket vil fremgå af nedenstående stilling før søndagens konkurrencer.

NM-junior 1. dag – Växjö (SWE) d. 18. august 
Stilling efter 1. dagen

M
Finland 97 point
Norge 95 point
Sverige 94 point
Danmark/Island 61

K
Sverige 98 point
Finland 97 point
Norge 89 point
Danmark/Island 59 point

Individuelle resultater

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund