Loading...

Nyheder 2012

Aarhus bliver vært for Veteran-EM 2017

23. august 2012 · Jeppe Weinreich

Tirsdag blev byen i tyske Zittau tildelt værtskabet af EVACS 2017. 4000 veteraner forventes at deltage i mesterskaberne.

Aarhus skal om fem år igen være vært for Veteran-EM. Det blev tirsdag klart, da European Veterans Athletic Associations (EVAA) på en generalforsamling i Zittau (GER) tildelte Smilets By værtskabet i 2017. 

Med en succesfuld afholdelse af mesterskabet tilbage i 2004 stod de århusianske arrangører før tildelingen med gode kort på hånden. Dengang var Langvang Stadion i Randers også en del af mesterskabet. Med renoveringen af Viby Stadion – mindre end 2 km fra Aarhus Stadion - vil EVACS 2017 denne gang kun foregå i den jyske "hovedstad".

At det bliver i 2017, er ikke tilfældigt. Fredag står Aarhus nemlig med gode chancer for at blive valgt som europæisk kulturhovedstad i netop det år. Tildelingen af mesterskabet - som strækker sig over tolv dage - glæder derfor Marc Perera Christensen, rådmand for Kultur og Borgerservice.

International synlighed
”Kulturhovedstadsværtskabet skal være med til at skabe international synlighed om Aarhus og regionens mange kulturinstitutioner, aktiviteter og tilbagevendende events. De mange EVACS-gæster vil i 2017 kunne opleve mange nye events og aktiviteter som følge af kulturhovedstadsåret og vil ved deres tilstedeværelse bidrage yderligere til den internationale dimension i satsningen,” siger han i en pressemeddelelse.

Lav stævneaktivitet 
Stævneaktiviteten på det traditionsrige Aarhus Stadion, som hvad historiske atletikhøjdepunkter angår, kun overgås af Østerbro Stadion, har de senere år været stærkt nedadgående. Siden 1982 er eksempelvis DM kun blevet afholdt her to gange, ligesom at det internationale atletikstævne Aarhus Games lukkede og slukkede i 2008. I veteransammenhæng dannede stadionet i 2007 ramme om Veteran-NM.

EVACS 2012 foregår i disse dage i tre byer i området, hvor Tyskland, Polen og Tjekkiet grænser op til hinanden. Danmark har 46 deltagere med, og de daglige nyheder i form af rejsebreve står at læse på forsiden (ude til venstre).

© Copyright Dansk Atletik Forbund