Loading...

Nyheder 2012

Ungt løbetalent er på fødderne igen

23. august 2012 · Jeppe Weinreich

Jacob Østergaard Markussen var onsdag hurtigste mand på Team Dansk Atletik - et udvalgt juniorhold, som sejrede suverænt ved DHL-Stafetten i Aarhus.

Ved DM Cross i marts brækkede han foden undervejs, men fuldførte på heroisk vis. Siden har det spændende løbetalent, Jacob Østergaard Markussen (Aarhus 1900), kæmpet sig tilbage efter en længere pause og efterfølgende genoptræning. Ved onsdagens DHL-Stafet i Aarhus gjorde den 19-årige løber et fint comeback, da han på et udvalgt juniorhold løb sin 5 km tur på 16,22 min. 

Team Dansk Atletik
Holdet – ”Team Dansk Atletik” – var dagens klart hurtigste i Mindeparken, hvor 14.000 løbere var mødt op. Den nykårede nordiske juniormester på 5000 meter, Jakob Dybdal Abrahamsen (Aarhus 1900), lagde ud, og efter Markussen var det Mikkel Dahl-Jessen (SAK77), Line K. Schulz (Aalborg AM) og Jacob Simonsen (AGF), der løb sejren hjem.

Jacob Østergaard Markussen debuterede i oktober med at vinde juniorklassen ved 1. runde af CrossChallenge i Vejle; siden var han en vigtig brik på det juniorhold, som ved EM Cross i Slovenien sørgede for den hidtil bedste danske placering med en 6. plads.

I aften afvikles den tredje og sidste dag af DHL-Stafetten i Aarhus, som siden maj måned har haft udsolgt med 42.000 deltagere.

© Copyright Dansk Atletik Forbund