Loading...

Nyheder 2012

Store DM bliver Hannibals sidste

24. august 2012 · Jeppe Weinreich

Den regerende danske mester på 5000 meter bebuder nu, at han trapper ned efter sæsonen.

Der er lagt op til et usædvanligt spændende opgør søndag, når årets tre klart hurtigste 5000 meter løbere dyster om DM-titlen på Østerbro. For en af dem, Jakob Hannibal (Sparta), får løbet en særlig karakter. 

”Det bliver mit sidste DM, da jeg nedtrapper elitekarrieren til efteråret,” siger den 31-årige løber, der stiller op som forsvarende mester. En titel, han i øvrigt tog foran Michael Nielsen (AGF), der for en måned siden imponerede ved at fyre en 5000 meter af på 14:00,62 min. – den bedste tid af en dansker i syv år.

Som ranglistens førende må Michael Nielsen tage sin del af favoritværdigheden, men en tredje løber, Abdi Hakin Ulad (Korsør AM), er selvsagt også en skarp kandidat til guldet. Abdi satte for nylig PR med 14:04,93 min. ved Baneturneringen på Østerbro – og slog ved den lejlighed Jakob Hannibal, ligesom at han var dominerende i vinterens CrossChallenge.

”Vi er tre løbere, der ligger meget tæt på hinanden, og vi er alle relativt spurtstærke. Det bliver sjovt – og seværdigt for tilskuerne,” siger Jakob Hannibal, der dog ikke tror på, at den forjættede 14-minutters-grænse bliver brudt på søndag.

”Prognoserne siger, at det bliver dårligt vejr, og der står jo en titel på spil.”

Syv gange i DM-historien er 5000 meteren blevet vundet i en tid under 14 minutter. Første gang i ’85 ved Henrik Jørgensen (KIF), seneste gang i 2003 ved Dennis Jensen (Sparta).

© Copyright Dansk Atletik Forbund