Loading...

Nyheder 2012

DM 1. dag (1): Thomsen sejrer suverænt på 100 meter

25. august 2012 · Jeppe Weinreich

Frederik Thomsen vandt som ventet 100 meteren, men sejrsmarginen var større end forventet. Niende titel i træk i længdespring til Morten Jensen.

Frederik Thomsen viste sig som ventet suveræn på mændenes 100 meter, da han på 1. dagen af DM på Østerbro vandt titlen i 10,63 sek. – et kvart sekund foran Mike Kalisz (Sparta). Med sejren gav Thomsen – der fylder 19 i næste måned – sin klub Ballerup AK den første titel i disciplinen nogensinde. På tredjepladsen i finalen – der ikke fik ikke den bedste optakt, da startpistolen svigtede to gange - vandt Morten Dalgaard Madsen (Skive AM) sin første senior-medalje med 10,99 sek.

Niende titel til Morten Jensen
I det indledende 100 meter heat pådrog Andreas Trajkovski (KIF) sig en lille forstrækning i baglåret og trak sig efterfølgende til længdespring. Dermed blev der ikke noget af den imødesete duel med den regerende mester Morten Jensen (Sparta), der vandt suverænt med 7.64 meter og dermed tog titlen for niende år i træk. Stor spænding var der til gengæld om sølvet, som først lå til Andreas Jeppesen (Esbjerg AM) med 7.26(w) meter, indtil 17-årige Benjamin Gabrielsen (Sparta) i femte runde gik forbi med 7.27 meter – tangering af PR – og tog sølv.

Højt niveau af Kugle-Kim 
Kim Juhl Christensen (Sparta) var igen stærkt stødende i kuglestød med fire stød over 19.59 meter. Det længste – 19.76 meter – var to cm fra hans vinderresultat i fjor. Han håber nu på at komme ind ved ISTAF i Berlin i næste uge samt endnu et internationalt stævne i Zagreb. Foreløbig er han på venteliste.

Første titel til Ekelund-Arenander 
I fjor var han skadet ved DM. I dag var der ingen slinger i valsen for Nick Ekelund-Arenander (KIF), da han på 400 meter klart besejrede den regerende mester Nicklas Hyde (Sparta) med 47,41 sek. og dermed tog sin første titel på distancen udendørs. Med de to unge talenter Asger Gerrild og Christian Clausen på de følgende pladser blev det en stor triumf for KIF. 16-årige Clausen kom på fjerdepladsen for første gang under de 50 sekunder med 49,95 sek. og ligner næste år en mulig kandidat til Ungdoms-VM.

Bueno genvinder titlen
Bredden på mændenes 1500 meter var ikke god. Her genvandt Andreas Bueno (Aarhus 1900) titlen foran klubkammeraten Jakob Hoffmann, der ligeledes tog sølv for andet år i træk. De to århusianere lagde sig fra start i front og udbyggede føringen, inden Bueno med 300 meter igen stak af og vandt i beskedne 3:56,32 min.

Esbjerg-trio vinder hammer 
I hammerkast blev det som ventet til tredobbelt Esbjerg-triumf ved Torben Wolf, Taj Murmann og Brian Nielsen. Wolf var bedst med 61.98 meter og tog dermed titlen for femte år i træk og sjette gang i alt. I vægtkast spolerede Thor Sørensen (Aalborg AM) endnu en tredobbelt triumf, da han snuppede bronzen foran Taj Murmann. Wolfs vinderresultat 17.74 meter var syv cm længere end i fjor.

Andre steder
- I Janick Klausens fravær vandt Charles Kamau (AAIG) – som det var tilfældet i 2010 - titlen i højdespring med 2.03 meter.

- Ole Hesselbjerg (Sparta) var aldeles suveræn på en taktisk 3000 meter forhindring med tiden 9:32,97 min. Med 9:44,70 min. på sølvpladsen vandt Jakob Dybdal Abrahamsen (Aarhus 1900) sin første senior-medalje, mens bronzevinder Kasper Skov (Skive AM) satte PR med 9:46,22 min.
-  
Store DM – 1. dag – resultatlister

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund