Loading...

Nyheder 2012

Bube viser storform i Berlin

02. september 2012 · Jeppe Weinreich

Besætter tredjepladsen ved det stærke ISTAF-stævne i 1:45,12 min. - karrierens fjerdehurtigste tid.

Andreas Bube understregede søndag på Olympiastadion i Berlin sin topform, da han ved det traditionsrige ”ISTAF” besatte tredjepladsen i 1:45,12 min. Tiden – hans fjerdehurtigste nogensinde - er bare 0,23 sek. fra den personlige rekord, som han satte i Monaco i juli måned.

Løbet blev vundet af etiopieren Mohammed Aman, der torsdag i Zürich sensationelt besejrede verdensrekordholderen David Rudisha. Andreas Bube besejrede på tredjepladsen kenyaneren Leonard Kirwa Kosencha, som han ellers har tabt til ved deres seneste fire møder. 

”Haren” løb for langsomt 
Det var søndag den velkendte stil, som man så fra danskerens side. Han lå placeret godt nede i feltet efter første omgang, og først på den sidste langside avancerede han med en stærk finish.

”Jeg er stadig i god form, og der er mere at hente. Så får jeg bare optimalt pace, er jeg overbevist om, at jeg kan sætte personlig rekord,” lyder det fra Bube med henvisning til, at haren løb væsentligt langsommere end det planlagte udgangstempo.

To starter i Italien
Den 25-årige Bagsværd-løber har fortsat to stævner i Italien tilbage i sæsonplanen, hvor han håber på at kunne forbedre sin bedste tid. Tirsdag løber han i Rovereto, søndag i Rieti.

Skuffende resultat af Kim
Kim Juhl Christensen (Sparta) måtte skuffende nøjes med 18.78 meter i kuglestødskonkurrencen, der blev vundet af Reese Hoffa (USA) med 21,37 meter. Trods seks forsøg – heraf fire godkendte – var Kims niveau markant under det, han har vist på Østerbro ved de to seneste lejligheder.

ISTAF – Berlin d. 2. september
800 meter 
1. Mohammed Aman, Etiopien 1:43,62 min.
2. Edwin Kiplagat Melly, Kenya 1:44,36 min.
3. Andreas Bube, Danmark 1:45,12 min.
4. Leonard Kirwa Kosencha, Kenya 1:45,18 min. 

Kuglestød
1. Reese Hoffa, USA 21.37 meter
2. Tomasz Majewski, Polen 21.31 meter
3. Ryan Whiting, USA 21.17 meter
7. Kim Juhl Christensen, Danmark 18.78 meter

© Copyright Dansk Atletik Forbund