Loading...

Nyheder 2012

DMU 2.dag: Hari imponerede igen

03. september 2012 · Jeppe Weinreich

Den 15-årige komet løb 200 meteren på 21,94 sek. - men som det var tilfældet for andre af sprinterne var rekorderne borte med blæsten.

I forhold til førstedagen tog vinden til under søndagens konkurrencer ved DMU i Hvidovre. Det betød igen en masse hurtige tider i sprint, men stort set ingen personlige rekorder, da vinden var lidt for gavmild. Det største drama udspillede sig i dagens næstsidste heat, men det vender vi tilbage til.

Superhurtige Hari
Hjulpet godt på vej af 5,2 m/s i ryggen viste 15-årige Kristoffer Hari (Hvidovre AM), at han er mindst lige så god på 200 meter som på den halve distance. Uret stoppede på imponerende 21,94 sek. – næsten et sekund under den danske ungdomsrekord. På andenpladsen måtte Benjamin Lobo Vedel (Aalborg AM) trods flotte 22,59 sek. her se sig klart distanceret. Vedel tog dog som ventet revanche på 800 meteren, hvor han vandt suverænt og trak sine fire nærmeste konkurrenter ned til personlige rekorder.

Mathias Mørk kom under rekorden
I samme aldersklasse var hækkeløber Mathias Mørk (Helsingør IF) med 13,52 sek. under den danske ungdomsrekord på 100 meter hæk, men vinden var også her med 3,6 m/s. for stærk. Fra samme klub kunne 17-årige Mathilde Heltbech som ventet sejre på den korte hæk, hvor hun vandt finalen i den gode tid w13,99 sek.

Hartling kunne også på den korte 
Hos de mandlige juniorer var der på 110 meter hæk en seværdig duel mellem Jens Agger (Vejle IF) og Nicolai Hartling (Sparta). Sidstnævnte var klart bagefter på den første halvdel af strækningen, men rykkede med en stærk finish forbi til den flotte vindertid 14,41 sek. mod Aggers 14,62 sek. Her var løberne – som endnu ikke har været under de 15 sekunder - uheldige med en målt vindstyrke på 2,1 m/s. 

Abdis fine gestus
Et af mesterskabernes største navne, Abdi Hakin Ulad, stillede op på 5000 meter, hvor han som ungsenior var i heat med juniorerne. På forhånd havde han aftalt med to talentfulde juniorløbere fra Aarhus 1900 at hjælpe dem under de 15 minutter på distancen. Korsør-løberen var præcisionen selv og rundede hver af de første tre kilometer i tre minutter rent. Efter otte 
omgange måtte Jakob Dybdal Abrahamsen imidlertid udgå med smerter i foden. Hans klubkammerat Jacob Østergaard Markussen hang dog fortsat på, og selv om Abdi med to omgange sagde farvel, kom Markussen – i sin første 5000 meter nogensinde(!) - i mål i 14:54,78 min. – ni sekunder efter vinderen. Et pænt stykke bagefter fik den bornholmske klub, SÅN Løberne – så vidt vides – deres første DM-medalje nogensinde, da Alex Mogensen kom ind som næstbedste junior.

To ungdomsrekorder
Spartas helt unge kastetalent, 14-årige Karoline Mangor, var god for en ungdomsrekord, da hun i kuglestød sendte 3 kg-kuglen ud på 12.65 meter. Sparta var ganske dominerende hos netop de 14-15 årige piger, og det blev der sat en tyk streg under på den afsluttende 1000 meter stafet. Lørdag var klubben på 4x100 meter sølle 0,04 sek. fra en 17 år gammel rekord. I forhold til det hold var guldvinderen på 800 og 1500 meter, Maria H.B. Andersen ny. Hun bidrog med en stærk tur på 300 meter, hvorefter Anne Sofie Kirkegaard løb den afsluttende 400 meter hjem. Med tiden 2:19,86 min. slettede de eftertrykkeligt en rekord sat af Køge tilbage i 1980 (i øvrigt med den nuværende Sparta-træner, Heidi Christiansen, på holdet). Andersen og Kirkegaard kunne dermed drage fra mesterskaberne med hver fire guldmedaljer – og som årgang 1998 er de næste år fortsat at finde i 14-15 års klassen.

Drama på 4x400 meter

Efter nitten timers atletik på to dage var publikum ellers ved at blive lullet i søvn af et par stafetfinaler med kun ét hold til start. Det ændrede de mandlige juniorer dog ved, da rivalerne fra Sparta og KIF mødte hinanden. Christian Clausen – den 16-årige 400 meter-løber, som tidligere om dagen doblede op og vandt 800 meteren i 1:57,48 min. – gav sin klub et lille forspring på den første tur. Det blev imidlertid sat til på de efterfølgende ture, hvorpå Spartas Nicolai Hartling med et meget stort forspring på sidste tur syntes på sikker kurs mod sin fjerde guldmedalje. Hartling stivnede dog på de sidste meter – eller også var det bare KIF’s Asger Gerrild, som overgik sig selv; i hvert fald nåede han helt op til Hartling. Denne styrtede nærmest over målstregen, og holdene måtte vente i spænding til den officielle afgørelse, der gav KIF titlen med bare 0,01 sek. til sin fordel: 3:22,15 min. mod 3:22,16 min.

Holdfinaler om tre uger
Hvidovre AM stod som arrangør for et vellykket arrangement. Med få afvigelser holdt tidsskemaet hele vejen; og den hurtige resultatformidling på lystavlen var en stor service for de mange deltagere, trænere, ledere og familiemedlemmer. Nogle atleter kommer igen i aktion ved næste lørdags DT-finale på Østerbro, mens der er lagt op til flere revancher i Aabenraa om tre uger, hvor årets DM Hold (12-15 & 16-19 år) finder sted.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund