Loading...

Nyheder 2012

DT-finale: Sparta har kurs mod titel nr. 27

06. september 2012 · Jeppe Weinreich

Spartas herrehold kan lørdag på hjemmebane vinde DM-titlen for hold for 27. gang i træk. For kvindernes vedkommende vil det være den 15. gang.

Siden 1986 har Spartas herrer holdt positionen som dansk atletiks stærkeste klubhold. Og intet tyder på, at sejrsrækken bliver brudt, når årets DT-finale afgøres lørdag på Østerbro Stadion. Dertil er både bredden og toppen for stærk. Bortset fra Erica Jarder – der er til svenske mesterskaber i stafet - stiller klubben i nogenlunde stærkeste opstilling, fortæller sportschef Henrik Paulsen.

Hos kvinderne kan Sparta tage titlen for 15. år i træk, eftersom det var i 1997, at Aarhus 1900’s stærke kvindehold senest spolerede Østerbro-klubbens dobbeltsejr.

KIF står som medarrangør af DT-finalen, og klubben har hos herrerne en bronzemedalje at forsvare, mens kvinderne i fjor kun var 1½ point fra at snuppe bronzemedaljen fra Aarhus 1900. Sidstnævnte var dog dengang uden Sara Slott Petersen på holdet; med hende til start igen må århusianerne regnes som klare sølvfavoritter. Foreløbig foreligger der ingen meldinger om klubbens opstilling. 

Og hvad kan Hvidovre AM? Klubbens kvinder vandt overraskende sølv i fjor, mens mændene gjorde det samme i 2010. Ved den indledende runde i maj i Odense endte klubben for begge køns vedkommende på en fjerdeplads. Så alle medaljer er bestemt ikke fordelt inden lørdagens finale, som traditionen tro begynder kl. 12.

Startlisterne er endnu ikke tilgængelige, men vil blive det her på siden i løbet af torsdag eller fredag.

DT-finale – Østerbro, lørdag d. 8. september kl. 12 (tidsskema)

Mænd

Sparta 
Aarhus 1900 
KIF 
Hvidovre AM 
Esbjerg AM 
Skive AM 

Kvinder

Sparta 
KIF 
Aarhus 1900 
Hvidovre AM 
Helsingør IF 
Amager AC

(Holdene er listet efter placeringen i den indledende runde)

© Copyright Dansk Atletik Forbund