Loading...

Nyheder 2012

Kære kommunalpolitiker, slå ikke atletikken ihjel

18. september 2012 · Lars Vermund, formand for Dansk Atletik Forbund

FORMANDENS KLUMME. I det olympiske år 2012 lever atletikken i bedste velgående på verdensplan og specielt i Danmark, hvor vores medlemstal vokser år for år og både vores bredde og elitearbejde stadigt udvikler sig positivt til glæde for såvel børn, unge, voksne og vores ældre.

Atletikken er i sit væsen en idræt for alle og en idræt for livet, hvilket vi oplever, hver gang vi overværer et af de utallige skoleidrætsstævner, et børne / ungdomsstævne som eksempelvis det årlige Lyngby Games med mange hundrede børn og unge fra hele landet, den årlige Danmarksturnering for vores voksne atleter, vores stævneaktiviteter for de 40 til 95 årige seniorer og ved alle motionsløb og gang arrangementer vores klubber afholder for så at sige alle kommunernes borgere.
Atletikken favner således vores liv fra vugge til grav som ingen anden idræt, og atletikken er en hjørnesten i arbejdet for øget folkesundhed i alle aldre og alle samfundslag i alle kommuner over hele landet.

Men uden tidsvarende moderne faciliteter dør sporten og ovennævnte positive effekter dør sammen med den. Et velfungerende moderne atletikstadion er altafgørende for skoleidrætten, foreningsidrætten og motionsarrangementerne i vores respektive kommuner. Det ved vi fra uheldige eksempler på fejlslagne politiske beslutninger, om enten helt at nedlægge eksisterende atletikstadions eller at flytte anlæg uden forståelse for, at det nye anlæg skal stå færdigt, inden det gamle anlæg tages ud af brug. Hver gang det er sket, er Atletikklubberne enten lukket helt eller de er decimeret til uigenkendelighed.

Trongården og Lyngby Stadion er vigtige institutioner i Dansk atletik. Klubben vokser netop nu i medlemstal og Lyngby Games er et vores allervigtigste stævner i vores terminskalender, ligesom der har været afholdt rigtig mange mindeværdige Danmarksmesterskaber på det traditionsrige stadion. Jeg er alvorligt bange for, at Trongården lukker og slukker som klub, hvis der ikke tages en kommunalpolitisk beslutning om at bevare atletikfaciliteterne på Lyngby Stadion eller alternativt bevarer atletikfaciliteterne på stadion, til et nyt stadion af tilsvarende standart er etableret i umiddelbart nærhed af det eksisterende miljø.

Derfor vil jeg i ydmyghed og i respekt for jeres politiske ansvar bede til, at I ikke slår atletikken ihjel i Lyngby. Atletikken og Trongården har alt for meget at byde på, til at lide så grum en skæbne.
 
Med venlig hilsen
 
Lars Vermund

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund