Loading...

Nyheder 2012

Danske løbere invaderer Berlin

29. september 2012 · Jeppe Weinreich

Med 5.898 deltagere ved søndagens Berlin Marathon overgås Danmark kun af værtsnationen.

Danskernes store lyst til at løbe fortsætter med at slå nye rekorder. Når startskuddet til søndagens Berlin Marathon lyder, vil hele 5.898 danskere således begive sig ud på den klassiske distance - det største antal nogensinde. Med den store andel overgås Danmark kun af værtsnationen, og er således stærkere repræsenteret end andre af Tysklands nabolande som eksempelvis Holland, Frankrig og Polen.

Danmarks næststørste maraton 
Kun hvert år i maj, når Københavns gader fyldes med motionsglade løbere i forbindelse med Copenhagen Marathon, er der flere danske maratonentusiaster samlet på en gang. Med en vis ret kan massebegivenheden i den tyske metropol altså betegnes som det næststørste ”danske” maratonløb.

"Når flere og flere danskere vælger at rejse langt for at løbe, så handler det i høj grad om kombinere det sportslige mål med store oplevelser; både ved at løbe sammen med titusinder af andre løbere og gøre det i storbyens ofte imponerende," vurderer Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund.

Den voksende interesse for den store, unikke event vil med sikkerhed også gavne den store satsning, som VM Halvmaraton i København i marts 2014 er, mener han. Verdensmesterskabet er forbeholdt en udvalgt skare af godt 200 verdensklasseløbere fra 50 lande, men det er lykkes de danske arrangører at få det internationale atletikforbund (IAAF) med på idéen om at lade et stort motionsfelt på 25.000 løbere starte lige bag ved VM-deltagerne – akkurat som man ser det i Berlin og andre af de store maratonløb.

Enestående begivenhed 
”Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at de 25.000 startnumre vil blive revet væk. VM i København bliver en once-in-a-life-time oplevelse for den enkelte motionist. Ruten vil blive endeligt vedtaget i november, men det ligger fast, at den kommer til at have start og mål ved Christiansborg Slotsplads,” lyder det fra direktøren i Dansk Atletik Forbund, som sammen med Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen står som arrangører.

VM Halvmaraton finder sted den 29. marts 2014. Salget af startnumre forventes at åbne i midten af november.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund