Loading...

Nyheder 2012

Kavarna2012: Danske løbere i topform før VM

04. oktober 2012 · Jeppe Weinreich

De seks danske deltagere ved lørdagens VM Halvmaraton rejste torsdag til Kavarna. Trods et ærgerligt afbud melder holdleder Niels Kim Hjort om godt humør i den velforberedte trup.

Det var en velforberedt dansk trup, der torsdag formiddag satte kurs mod Kavarna i Bulgarien, hvor VM Halvmaraton finder sted lørdag. Mesterskabet er det første og vigtige skridt i forberedelserne frem mod mesterskabet i København i 2014, hvor ambitionen er, at dansk atletik skal stille med et slagkraftigt hold.

Efter en flot banesæson, hvor han bl.a. kæmpede sig under de 29 minutter på 10000 meteren, virker Abdi Hakin Ulad som et godt bud på den bedste danske placering – også selv om det bliver Korsør-løberens debut på distancen.

Forventer personlige rekorder
Holdleder Niels Kim Hjort fremhæver desuden de to aarhusianske løbere, Johan Damkjær (AGF) og Ulrik Heitmann (Aarhus 1900), som værende meget velforberedte. Førstnævnte skuffede lidt ved DM Halvmaraton, men har siden slidt i det for at komme i topform til VM.

”Jeg forventer da personlige rekorder af løberne, om ellers vejret og ruten er til det. Der er godt humør i truppen, og de er alle sammen velforberedte,” lyder det fra Niels Kim Hjort, der for kort tid siden modtog et ærgerligt afbud fra Henrik Them (Sparta), som har fået ondt i sit højre ben og følgelig ikke vil risikere noget før Frankfurt Marathon sidst på måneden.

Det tredje landshold 
Den fjerde danske løber på herreholdet, Peter Bech, er i atletiksammenhæng et relativt ubeskrevet navn. Med udtagelsen til lørdagens VM opnår AGF-løberen det ret usædvanlige i at have været på tre forskellige landshold. Tidligere i karrieren har han nemlig repræsenteret Danmark i både mountainbike og triatlon.

Hos kvinderne var ambitionen oprindeligt at stille med fuldt hold, men i sidste ende bliver det kun Anna Holm Baumeister (Viking) og Lene Hjelmsø (Sparta), som løber i Bulgarien. Førstnævnte debuterede med stor succes på distancen i år, mens Hjelmsø ligeledes har vist god form på det seneste.

På den seneste startliste er der tilmeldt 111 mænd og 67 kvinder. Blandt disse er Danmark ene om at repræsentere Norden.

København 2014 
Forberedelserne til Københavns overtagelse af værtskabet i 2014 er i fuld gang, og i den forbindelse har fire personer fra styregruppen bag det store arrangement ligeledes taget turen til den bulgarske sortehavskyst for bl.a. at mødes med repræsentanter fra IAAF. 

VM Halvmaraton – Kavarna (BUL) d. 6. oktober

© Copyright Dansk Atletik Forbund