Loading...

Nyheder 2012

Fokus: Karsten Munkvad

30. oktober 2012 · Jeppe Weinreich

Den nye formand i DAF har været bestyrelsesmedlem under fire formænd. Nu rykker han selv op på posten.

Mens de to seneste formænd i Dansk Atletik Forbund så at sige er blevet ”hentet ind” udefra, har forbundet med valget af Karsten Munkvad fået en formand, som er særdeles fortrolig med arbejdsgangene i DAF – og ikke mindst kan sin historie. Det sidste understreges ikke mindste af det faktum, at han har været bestyrelsesmedlem under fire formænd. Med udnævnelsen tager den tidligere næstformand nu det sidste skridt op.

”Mange betragter mig som elitær – som eksponent for elite – men husk på, hvilken baggrund jeg har,” understregede den 57-årige Munkvad i sin takketale på årsmødet, hvorefter han uddybede den lange vej mod den post, han nu indtager.

Et utal af poster
Det var via en ”stjernetid” i Marselisløbet tilbage i 70’erne, at Karsten Munkvad som teenager fik et tilbud om at dyrke atletik i Aarhus 1900. En klub, han nu har været medlem af i godt 40 år. Han startede som mellemdistanceløber, men sluttede af som spydkaster på klubbens førstehold. I den periode rykkede klubben fra 5. division og op i den bedste række. Sideløbende har han besiddet et utal af poster i klubben - fra ungdomstræner til næstformand. 

”1900 udviklede sig med motion,” siger han med henvisning til, at det bl.a. var Marselisløbet, som kanaliserede penge ind i det, der oprindelig kun var en atletikklub med 80 medlemmer, men med motionen i dag er vokset til at have mere end 1600 medlemmer.

En høj grad af etik
Med eksempelvis den nye satsning MotionDANMARK - foruden det DIF-finansierede udviklingsprojekt, som har til mål at hverve 10.000 nye medlemmer – står forbundet over for nye udfordringer.

”Vi må hele tiden tilpasse os. Vi befinder os i et samfund af projekter – hele tiden fornyelse, og et nyt projekt skal være skabt, inden det projekt, man er i gang med, er færdigt. Billedlig talt hopper vi fra isflage til isflage,” siger den nye formand, der samtidig understreger, at han ser det som en vigtig opgave at skaffe ro omkring det, der allerede er blevet iværksat.

”I får en formand, der har en høj grad af etik. En formand, som vil både lytte og samarbejde. Som grundholdning prøver jeg at behandle andre med respekt. Og jeg tænker, at det der bliver sagt, IKKE er det, der bliver sagt – men det, der bliver hørt.”

At være opmærksom på det man har
”Den bestyrelse, I får, er en bestyrelse, som vil forandring – ikke for forandringens skyld, men fordi det kommer os alle sammen til gode. Vi vil være mere opmærksomme på det, vi har – og ikke på det, vi ikke har. Samtidig skal vi give vores professionelle stab alle chancer for at føre satsningen ud i livet, og vi skal prioritere kommunikation og gennemsigtighed; kort sagt være lyttende – ikke bedrevidende,” slutter Karsten Munkvad.

 

Om Karsten Munkvad 
57 år – gift - 3 voksne papbørn – 7 børnebørn

Har i mange været ansat som skolelærer på Grønlykkeskolen syd for Aarhus. Primært beskæftiget med vanskelige elev/forældresager, konflikthåndtering, projekter – herunder samtænkning af skole/fritidsområdet, samtalepartner/coach.

CV

Aarhus1900:
- Medlem af Aarhus 1900 i knap 40 år
- Aktiv fra 5. – 1. Division – mellemdistance/spydkast
- Ungdomstræner – leder af ungdomstræningen
- Næstformand

DAF
- Medlem af og formand for Idrætsudvalget
- Bestyrelsesmedlem
- Næstformand
- Koordinator af eliteaktiviteter i Aarhus  
- Sportschef
- Samarbejde med Team Danmark i 25 år

Formænd i DAF siden 1970
2010-2012 Lars Vermund Andersen
2008-2010 Søren B. Henriksen
2004-2008 Martin Roald-Arbøl
1996-2004 Thomas Thomsen
1992-1996 Troels Troelsen
1986-1992 Niels Nygaard
1980-1986 Mogens Finn Jensen
1970-1980 K. Lyhne Pedersen

© Copyright Dansk Atletik Forbund