Loading...

Nyheder 2012

Nordens bedste løbere i skarp dyst

06. november 2012 · Christian Rath

To norske løbere gælder som favoritter ved NM Cross, men kan Morten Munkholm, Abdi Ulad Hakin & co. tage kampen op, når det går løs i Tårnby? Under alle omstændigheder er der lagt op til en spændende dyst på den gamle travbane bag Tårnby Stadion førstkommende lørdag.

Dansk atletik håber på at kunne være med helt fremme, når Nordens bedste løbere førstkommende lørdag sætter hinanden stævne i Tårnby. Det sker ved NM Cross (terrænløb), hvor Danmark stiller med et slagkraftigt hold anført af Morten Munkholm (Aarhus 1900) og Abdi Hakin Ulad (Korsør AM).

Mesterskabet har været afholdt hvert år siden 1997, men de seneste ti gange er det kun blevet til én dansk triumf, da Morten Munkholm sejrede i Finland i 2009. Den 27-årige Munkholm fik hele banesæsonen spoleret grundet en skade, men med bl.a. en overlegen sejr i Eremitageløbet for nylig viste han, at han er stærkt på vej tilbage. Med sin start ved NM kan han se frem til at blive presset for alvor for første gang siden EM Cross i december sidste år.

Den 21-årige Abdi Hakin Ulad fik til gengæld et mindre gennembrud i 2012, da han hentede to danske mesterskaber. NM i Tårnby bliver således de to danske løberes første seriøse duel mod hinanden. 

Som død og helvede 
Den etiopiskfødte Urige Buta, der sidste år fik norsk statsborgerskab og repræsenterede Norge på maraton ved OL, stiller op som forsvarende mester og må regnes blandt favoritterne.

”Jeg forventer, at Buta – som det var tilfældet i fjor - vil lægge ud som død og helvede. Han er storfavorit for mig at se, men de bedste danskere vil gøre alt for at jagte ham – og kan måske godt gå hen overraske,” siger holdleder Niels Kim Hjort, der også fremhæver AGF-løberen Michael Nielsen, som én man skal holde øje med.

Norsk jente er storfavorit 
Hos kvinderne er en anden norsk løber, Karoline B. Grøvdal, endnu større favorit. Den 22-årige jente løb i september en halvmaraton på imponerende 1:09,41 time, hvilket placerer hende som nr. 6 i Europa i år. Her er Simone Glad (Odense Atletik) dansk atletiks stærkeste kort.  

EM Cross
Efter NM gælder det EM Cross i Budapest i november, og for de danske juniorpigers vedkommende tjener løbet i Tårnby som et iagttagelsesløb. Mens der allerede er udtaget 15 løbere i de andre klasser, så er det ikke tilfældet i nævnte gruppe.

”Juniorpigerne skal virkelig gå ud og vise noget kampånd, hvis de vil med til EM,” siger Niels Kim Hjort, der også glæder sig over, at nogle af de bedste juniordrenge er godt på vej efter en skadesperiode.  

Tilskuervenlig rute 
Arrangørerne fra Amager AC har skabt en kuperet og tilskuervenlig rute på den gamle travbane/park bag Tårnby Stadion, hvor løberne vil passere målområdet indtil flere gange.

 

16. Nordisk Mesterskab Cross – Tårnby, lørdag d. 10. november 
Program
12:00 Kvinder junior 4,5 km
12:35 Mænd junior 6 km
13:10 Kvinder senior 7,5 km
14:00 Mænd senior 9 km 

I holdkonkurrencen tæller de bedste fra hver nation (placeringspoint) – undtaget hos mændene, hvor det drejer sig om de fire bedste.

© Copyright Dansk Atletik Forbund