Loading...

Nyheder 2012

NM: Historisk dansk dobbelttriumf

09. november 2012 · Jeppe Weinreich

For første gang nogensinde kunne Danmark tage begge seniortitler ved NM Cross. Abdi Hakin Ulad viste sig som den klart stærkeste løber, mens Simone Glad overraskede alt og alle - ikke mindst sig selv - ved at krydse målstregen som den første. Til gengæld havde juniordrengene ikke marginalerne på deres side, selvom Jakob Dybdal Abrahamsen løb en flot bronzemedalje hjem.

Hos mændene oplevede den 21-årige Abdi Hakin Ulad sin foreløbigt største triumf, da han satte samtlige sine nordiske konkurrenter til vægs med en stærk finish på den 9 km lange rute. Den somaliskfødte løber fra Korsør AM fortsætter dermed sin spændende udvikling. Næste store udfordring bliver EM Cross i Budapest d. 9. december.

Morten Munkholm (Aarhus 1900) viste med en 6. plads, at han efter en længere skadesperiode er stærkt på vej tilbage, men at der stadig lige mangler det sidste i at være helt oppe på højeste niveau.

Odense-løber leverer stor overraskelse
Mens man på forhånd havde regnet med medaljechance hos mændene, så kom guldmedaljen hos kvinderne til Simone Glad (Odense Atletik) som en vaskeægte sensation. Den 22-årig fynbo var med i førerfeltet lige fra starten, men konkurrenterne faldt én for én fra, og på det sidste stykke gik hun alene i front og sikrede Danmark titlen hos kvinderne – den blot tredje i mesterskabets 16 år lang historie. Og første gang at Danmark vinder begge klasser ved samme mesterskab.

”På forhånd havde jeg håbet på bare at havne i top-10. Det her havde aldrig jeg aldrig nogensinde drømt om,” lyder det fra Simone Glad, der ved sidste års mesterskab blot blev nr. 16 ud af 19.

Fornemt løb af Dybdal – men holdet var uheldige
Det var ellers på forhånd de danske juniordrenge, som lod til at have de største chancer for en guldmedalje. Selvom ingen kunne følge svenskeren med det imponerende navn, Napoleon Solomon, så fyldte de danske landsholdstrøjer godt op i forfølgergruppen. Det lignede en holdsejr, men på den sidste omgang tabte et par løbere nogle vigtige placeringer, så de måtte nøjes med bronze i en meget tæt dyst mod Norge og Sverige. Jakob Dybdal Abrahamsen (Aarhus 1900) var i starten af løbet blot tredjebedste dansker, men med et flot disponeret løb blev det overraskende ham, som tog bronzemedaljen.

Juniorpigerne var på forhånd ikke levnet de store chancer, og her var der dog heller ingen positive overraskelser. Lidt uventet var det imidlertid, at Josephine Thestrup (Sparta) blev bedste placerede dansker, men med en 12. plads gav det sig selv, at holdet ikke kom på medaljeskamlen.