Loading...

Nyheder 2012

Glostrup IC har fundet julehumøret frem

16. november 2012 · Jeppe Weinreich

Med en bevilliget støtte på 426.000 kr. fra kommunen får Glostrup IC i den grad opgraderet deres trænings- og konkurrencefaciliteter. Støtten kommer på et tidspunkt, hvor klubben er inde i en rivende udvikling.

Selvom der endnu er et stykke tid til jul, så føles det næsten sådan for Glostrup IC. Den relativt lille atletikklub har i længere tid haft adskillige ønsker om forbedrede trænings- og konkurrencefaciliteter. Og nu har de fået dem opfyldt – næsten alle sammen – efter at Glostrup Kommune har bevilliget 426.000 kr.

”Det er helt vildt og næsten uhørt,” lyder det fra en stærkt tilfreds formand for klubbens ungdomsafdeling, Tom Jensen, der nu kan se frem til flere væsentlige forbedringer: Løbebanerne bliver renset helt ned, og hele anlægget bliver streget op. Ny højdespringsmadras med underlag, nyt kastebur (godkendt) – både på stadion og på kastearealet bag stadion, aftenløbelys langs løbebanerne og meget mere.

En lang proces 
At nå så langt med sine ønsker sker ikke fra dag til dag, understreger Tom Jensen.

”Det har været en lang proces, som har varet godt et år. Det handler meget om kommunikation. Vi har som sådan udnyttet, at vi er en amatørklub, og at vækst kræver støtte. Men vi har også selv gjort meget for at gøre opmærksom på vores problemer i medierne, ikke mindst via læserbreve.”

En anden vigtig ting i denne proces, som andre klubber i samme situation måske med fordel kunne sætte i gang, handler også om at være konkret.

Teknisk Udvalg 
”Martin Roald-Arbøl fra Teknisk Udvalg har som ekspert kunnet fortælle, hvilke forbedringer der skal til. Og samlet set har det altså ført til en positiv tilkendegivelse,” siger Tom Jensen, der ud over Teknisk Udvalg også fremhæver kommunens tekniske forvaltning, Glostrup IC’s bestyrelse såvel som de mange menige medlemmer - og ikke mindst Glostrup Stadion, som også har kunnet se de indlysende fordele i at yde et medspil.

”Det sidste nøk for at få stadion certificeret mangler vi stadig, men det må komme – hvis altså vores vækst berettiger det,” understreger Tom Jensen.

Men vækst, det er hvad klubben oplever for tiden. Fra at være en hensygnende klub, som med et suk kunne se tilbage på 70’erne og 80’erne, er medlemstallet vokset eksplosivt i de senere år – og det er vel at mærke ikke kun motionister, som har bidraget til dette. Af de nuværende medlemmer hører 45 således til i ungdomsafdelingen.

Utrolig udvikling
”Det er en helt utrolig udvikling. Vi har fire trænere nu – men mangler fortsat to. Forhistorien i Glostrup IC er jo svær at konkurrere med, men jeg tror på, at vi – måske allerede fra næste år – vil have hold med i både DT såvel som LTU.”

De mange penge er som sagt allerede bevilliget, og går det efter planen, kan man tage det nye anlæg i brug allerede i april 2013 – lige tids nok til Glostrup Games, som plejer at markere starten på den udendørs sæson.

Konkursboet efter AG København 
Men det er faktisk ikke den eneste gode nyhed. Håndboldklubben AG København trænede nemlig i Glostrup IC’s vægtkælder indtil for nylig – hvor klubben som bekendt lukkede. De nåede dog at installere et professionelt motions- og styrketræningsudstyr for mere en 250.000 kr. - ved siden af atletikklubbens slidte og delvist udtjente materiel. I forbindelse med konkursboet efter den entreprenante Kasi-Jesper er Glostrup IC blevet tilbudt at købe udstyret – med 85% rabat! Det takkede bestyrelsen ja til.

”Tilbuddet er helt utroligt, og vi har været meget heldige,” slår Tom Jensen fast. ”Samlet set er det lykkes at få skabt en helt fantastisk forbedring af situationen på materiel- og facilitetssiden. Det bliver en stor forbedring for træningen og oplevelsen af at gå til atletik – ja, det er til at blive i rigtig godt humør af!”

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund