Loading...

Nyheder 2012

København2014: 300 løbere afprøvede VM-ruten

19. november 2012 · Jeppe Weinreich

En PR-event i forbindelse med det kommende VM Halvmaraton lokkede søndag 300 glade løbere hen til Christiansborg Slotsplads, hvor de i samlet flok løb en fjerdedel af VM-ruten.

300 motionsglade danskere takkede søndag ja til at løbe gennem Københavns gader eskorteret af politiet. Bag eventen stod arrangørerne af VM Halvmaraton, der benyttede den store flok af fremmødte løbere til at skyde nogle scener af en film, som senere skal bruges i marketingsøjemed.

Distancen lød på 5,5 km - og i et tempo hvor alle kun være med. Også et par af dansk atletiks største navne var dukket op for at kaste lidt glans over arrangementet. Det gjaldt de to nybagte nordiske mestre i cross, Simone Glad og Abdi Hakin Ulad samt maratonløber Henrik Them. Sidstnævnte præsterede for nylig i Frankfurt den hurtigste maratontid af en dansker i 16 år, og med bopæl på Østerbro har han selvsagt sat et stort kryds i kalenderen ud for den 29. marts 2014, hvor han håber at være med i den danske VM-trup.

”Jeg er beæret over at få den mulighed at løbe på hjemmebane. Jeg er født og opvokset i København, og det bliver unikt at løbe VM her,” siger han. 

29. november kl. 10 
Med den snarlige åbning for salg af startnumre benyttede den 30-årige Sparta-løber også lejligheden til at minde om det vigtige tidspunkt den 29. november kl. 10 om formiddagen, hvor hjemmesiden www.copenhagen2014.dk forventes at komme til at gløde.

”Først og fremmest skal man skynde sig at købe et startnummer, for der bliver rift om dem. Start forberedelserne nu. Find nogle træningskammerater og få lagt en træningsplan,” var budskabet fra Them.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund