Loading...

Nyheder 2012

Velux Fonden forærer veteranudvalget 50.000 kr.

04. december 2012 · Jeppe Weinreich

Den tidlige julegave skal bruges til at færdigklippe fire tv-udsendelser om veteranatletik. Udsendelser, som kommer på dansk tv til næste år.

For nylig fik formand for Veteranudvalget, Carl Friedrichsen, et særdeles glædeligt brev fra Velux Fonden. Fonden har bevilliget et klækkeligt beløb på 50.000 kr., som skal bruges til at færdigklippe fire tv-udsendelser om veteranatletik. Dermed bliver veteranatletikken nu eksponeret på fineste vis; således vil udsendelsen, som får titlen ”Alder ingen undskyldning”, efter planen blive udsendt på både DR2 og TV2Fyn i 2013.

En af hovedpersonerne er 82-årige Rosa Pedersen, og hun har ifølge pressemeddelelsen stadig gang i masser af projekter, drømme og ambitioner: Hun dyrker ivrigt veteran-atletik, og seerne vil kunne følge hende forberede sig til EM, hvor hun kæmper for at vinde medaljer i højdespring, længdespring og spydkast. Rosa er blot én af 13 danske veteraner over 60 år, som deltog ved Veteran-EM i Zittau sidste sommer. Om udsendelsen hedder det endvidere:

Fordomme vendes på hovedet 
”I ”Alder ingen undskyldning” vendes der op og ned på fordommene omkring aldringsbegrebet. Formålet er at opmuntre og inspirere de ældre over 60 år til en sund og aktiv aldring til gavn for samfundet såvel som for den enkelte.  

Opskriften på den gode alderdom kan siges meget enkelt: Hvis vi er aktive og samfundsdeltagende f.eks. ved at udføre frivilligt arbejde, og hvis vi træner vores hjerne og krop, så kan vi holde os i gang.

Dansk Veteranatletik glæder sig over, at Velux-fonden støtter op om et projekt, som sætter fokus på veteranatleterne og deres fornøjelse ved og udbytte af at udfordre sig selv fysisk og tage aktivt del i det gode sammenhold i foreningen.”

Tv-serien produceres af produktionsselskabet Fjernsynsforeningen.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund