Loading...

Nyheder 2012

Trajkovski nomineret til Årets Fund

06. december 2012 · Jeppe Weinreich

Længdespringeren Andreas Trajkovski er ikke helt overraskende blandt de ti nominerede ved Politikens traditionsrige kåring. Og faktisk er der to længdespringere med i feltet.

Andreas Trajkovski vågnede op til en god nyhed torsdag, da han fik at vide, at han var blandt de ti nominerede til Politikens traditionsrige kåring Årets Fund. 

Med hans flotte sølvmedalje ved sommerens Junior-VM – den første danske medalje ved dette mesterskab nogensinde – krævede det ikke længere tids overvejelser for DAF at indstille den 19-årige længdespringer.

”Det glæder mig virkelig at være nomineret til prisen,” siger Andreas, der samtidig er stærkt tilfreds med træningen for tiden. ”Det kører bare perfekt. Jeg er gået meget frem i styrke og har ingen skader. Samtidig har jeg siden sommer taget fire kilo på – i ren muskelmasse.”

EM-inde 
Med sit 7.82m-spring i Barcelona i sommer er han blot 3 cm fra kravet til EM-inde, men selvom han ikke skulle formå at hente de sidste 3 cm i løbet af vinteren, har han alligevel gode chancer for at komme med til sit første internationale senior-mesterskab, om bare han viser et tilstrækkelig højt niveau i januar-februar.

Hans sæsondebut forventes at finde sted i januar, og i løbet af vinteren vil det også blive til et par starter i hans sekundære øvelse, 60 meter. Med KIF’s tilgang af de seneste otte års danske mester på distancen, Martin Krabbe, der er stærkt på vej tilbage efter en operation i foråret, har Trajkovski fået en perfekt træningsmakker, som kan presse ham i den daglige sprinttræning.

To længdespringere blandt de nominerede
Den traditionsrige kåring fandt første gang sted i 1929, men ikke siden 1975, hvor Jens Smedegaard vandt prisen, er en atletikudøver endt som nr. 1. Også i år ser det svært ud, bedømt ud fra listen, hvor der faktisk er en anden længdespringer blandt de ti, nemlig den ben-amputerede Daniel Wagner Jørgensen (Vejle IF), som ved de paralympiske lege i London vandt en overraskende bronzemedalje i sin klasse.

Den endelige kåring finder sted den 28. december i Politikens Hus. Sidste år endte Andreas Bube som nr. 6, mens Janick Klausen i 2009 blev nummer fire.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund