Loading...

Nyheder 2012

EM Cross: Styrt koster Abdi en topplacering

09. december 2012 · Jeppe Weinreich

Abdi Hakin Ulad blev væltet omkuld i starten af sit løb, men fik alligevel kæmpet sig i mål på en 11 plads i U23-klassen. Hos seniorerne var det helt store lyspunkt Michael Nielsen, som blev bedste nordiske løber på en 30. plads.

Et ærgerligt styrt ved søndagens EM Cross i Budapest blev dyrt for Abdi Hakin Ulad – og kostede måske dansk atletik en medalje. Korsør-løberen måtte i starten af U23-klassens løb – helt uforskyldt – en tur ned at ligge, da han blev skubbet af konkurrenterne. Han kom hurtigt op på benene igen, men lå håbløst placeret på en sidsteplads. Trods slag på hofte og knæ efter mødet med den frosthårde og snedækkede jord fik han langsomt kæmpet sig frem, så han før den sidste, knap 1500 meter lange omgang lå på en 20. plads. Med en stærk finish gik han forbi yderligere ni konkurrenter og var i mål 34 sekunder efter vinderen, norske Henrik Ingebrigtsen, der på suveræn vis understregede sit store format.

”Abdi løber et fabelagtig godt løb. Det var ikke hans egen skyld, at han faldt, og for mig at se var han blandt de tre bedste i feltet,” lyder det fra holdleder Niels Kim Hjort, der også var tilfreds med holdets placering som nr. 6 ud af 15 lande.
Thijs Nijhuis var næstbedste dansker, og han løb ifølge holdlederen sit bedste taktiske løb nogensinde, som indbragte en 32. plads. Ole Hesselbjerg kom – efter et lidt mere konservativt udlæg - ind lige efter på en 35. plads, mens Mads Tærsbøl blev fjerdemand på en 49. plads.

Michael Nielsen – bedste nordiske løber
I seniorklassen måtte Morten Munkholm skuffende bytte sidste års 10. plads ud med en placering som nr. 47. Han kom ellers fint fra start, men måtte hurtigt erkende, at han simpelthen ikke havde benene til et stort løb, hvorefter han en smule demotiveret faldt tilbage i feltet. Til gengæld var Michael Nielsen helt på toppen søndag. AGF-løberen hægtede sig midt i løbet på to nordmænd, og støt og roligt avancerede den nordiske trio i feltet, indtil Michael Nielsen på den sidste strækning stak af og kom i mål som bedste nordiske løber på en fin 30. plads.

”Michael havde bare en rigtig god dag. Han løb med lette ben og har kun grund til at være super tilfreds med sin præstation,” vurderer Niels Kim Hjort.

Jesper Faurschou var med en 57. plads ikke helt på toppen. Herning-løberen måtte se sig slået af Johan Damkjær, der som nr. 50 til gengæld kunne være mere tilfreds med sin præstation. Debutanten Steffen Falch Larsen udgik godt halvvejs i løbet.

Fint disponeret løb af Simone Glad
Eneste danske kvinde til start i Ungarn var Simone Glad, som i U23-klassen understregede sin store fremgang i år med en flot 19. plads ud af 63 løbere. Odense-løberen lå efter første omgang placeret som nr. 28, men avancerede støt og roligt for hver omgang. Den nordiske mester måtte dog lige akkurat se sig besejret af en svensk løber, som kom i mål i samme tid 21:47 minutter. Det forlyder, at Simone selv var lidt misfornøjet med sin præstation; i det første sving lå hun placeret inderst, hvor hun blev presset af konkurrenterne og følgelig ikke fik den bedste start på løbet.

Mikkel Dahl-Jessen imponerer
I den mandlige juniorklasse var der efter to afbud ikke råd til nogen offday for nogen af løberne. Det danske hold placerede sig fint i feltet med Peter Glans med længst fremme. Mikkel Dahl-Jessen lå dårligst placeret af de fire, men med en meget stærk afslutning på den sidste omgang fik SAK77-løberen kæmpet sig op på en solid 27. plads ud af 116 til start.

Bronzevinderen fra NM, Jakob Dybdal Abrahamsen, havde ikke en af sine bedste dage og måtte på sidste omgang se sig overhalet af en del konkurrenter. Han sørgede dog med en 62. plads for, at det danske hold kom hjem på en udmærket 9. plads ud af 21 nationer – og som det var tilfældet ved NM: lige akkurat slået af det norske hold.

”Mikkel Dahl-Jessen løb egentlig bedre, end han er i form til lige nu. Han var selv overrasket over, hvor lette hans ben var i dag,” siger Niels Kim Hjort, der i en samlet bedømmelse af den danske indsats på en iskold dag i Ungarn ikke overraskende fremhæver Abdi Hakin Ulad og Michael Nielsens præstationer.

”Men ellers var det ikke prangende, selvom de fleste lever op til forventningerne. For et par år siden havde vi været godt tilfredse, men der er sket meget siden da. Nu kan løberne tage hjem en god erfaring rigere og lige så langsomt se frem mod banesæsonen, hvor de vil sætte en masse personlige rekorder, ” vurderer Niels Kim Hjort.