Loading...

Nyheder 2012

400 meter-rekord fik endnu et tryk

10. december 2012 · Jeppe Weinreich

Den danske 15-års rekord på 400 meter indendørs lyder nu på 50,35 sek. Rekordsætter? Benjamin Lobo Vedel naturligvis. Resultatet blev opnået ved weekendens Julklappsjakten i Göteborg, men også på den hjemlige front var der stor aktivitet.

Med tiden 50,35 sek. forbedrede Benjamin Lobo Vedel (Aalborg AM) søndag sin egen danske 15-års rekord på 400 meter. Det skete ved det traditionsrige ”Julklappsjakten” i Friidrottens Hus i Göteborg, hvor dansk atletik var fint repræsenteret med deltagere fra de jyske klubber Aalborg AM, Herning GF, AGF og SAK77.

Benjamin, der i sommer blev den yngste dansker nogensinde til at løbe under 50 sekunder på distancen udendørs, havde selv den tidligere rekord, som han satte i Skive for et par uger siden. Hans klubkammerat Martin Johansen (95) forbedrede i trespring sin inde-PR til 14.13 meter, og som det kan ses af den omfattende resultatliste, var der flere danskere med helt fremme i de yngste klasser.

450 starter i Aarhus 
Lørdag blev sæsonens første stævne afviklet i Marselisborg Hallen, og her var der stor fremgang i deltagerantallet med hele 450 starter. En fremgang, som var mest markant i de helt yngste klasser. En ny ungdomsrekord blev det angiveligt til i længdespring, hvor den 12-årige Johannes Glue fra Randers Frejas nåede ud på 5.29 meter. 

Mellem jul og nytår – fredag d. 28. december – afvikles årets sidste stævne i samme hal. ”Sidste Chancen” hedder det efterhånden traditionsrige arrangement, som altid plejer at være god for en ungdomsrekord. Men inden da er der to andre startmuligheder med stævne i Skive førstkommende lørdag og søndagen efter i Sparta Hallen.

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund