Loading...

Nyheder 2012

EM Cross: En holdleders genvordigheder

13. december 2012 · Jeppe Weinreich

Alt hvad der kunne gå galt, gik galt. Men frem nåede de, trods alt. Den danske indsats ved EM Cross i sidste weekend var bestemt godkendt, men historien meldte ikke noget om, hvad der var gået forud. Rejsen til den ungarske hovedstad bød nemlig på flere uventede overraskelser, som konstant satte holdleder Niels Kim Hjorts nerver på spil. Her tre dage efter hjemkomsten fra Budapest kan han heldigvis kun grine ad det.

Bortset fra en ændret afrejse, der betød bestilling af togbilletter i sidste øjeblik, var det en træt holdleder, som mødtes med de jyske løbere på banegården i Aarhus kl. 5 om morgen fredag.

Et glemt pas
”Togturen gik sådan set fint indtil Korsør, hvor Abdi ringede og fortalte, at han kørte i toget foran, men at han havde glemt sit pas. Jeg fandt så ud af, at muligheden var at få lavet et midlertidigt pas i lufthavnen, og fik derpå instrueret Abdi om, hvordan dette foregik. Så ringede Abdis træners kone og forklarede, hvordan de havde planlagt en stafet, hvor de kunne få Abdis pas frem til lufthavnen til 15 min. før afgang, men hun havde svært ved at forstå, hvorfor jeg syntes, at det var for sent.”

Niels Kim Hjort fortsætter: ”Nå, men fremme ved Hovedbanegården fandt vi så pludselig ud af, at toget ikke kørte til lufthavnen som ellers planlagt. Alle mand ud - næsten. Da vi stod på perronen, begyndte toget at køre, og bag en af dørene stod så Jesper (Faurschou) og Jakob (Dybdal Abrahamsen) og kiggede ud på os! Nå, vi ringede til dem og fik aftalt, at de selv skulle finde ud til lufthavnen. I øvrigt spurgte de, om den sorte taske, der stod på et sæde var en af vores. Og ja, det var jo min, med mit pas, pc og penge. Jeg slæbte selv tre store tasker og troede, at en anden havde taget min lille computertaske.”

Fremme ved lufthavnen fik de nu organiseret sig, så nogle i gruppen ventede på de to, som ikke kom med det rigtige tog. Imens løb holdlederen over til politiet for at hjælpe Abdi med papirerne. 

”Da jeg så trådte ind på politistationen, kom Abdi og Mads (Tærsbøl)smilende hen til mig, og fortalte, at alt var o.k. – nogle løbere havde splejset til de 700 kr., så han kunne få sit midlertidige pas. Dejligt!”

Et nedbrændt kontroltårn
Den danske trup kom altså med flyet, men lige før landing fik de at vide, at kontroltårnet i Budapest såmænd var i brand, hvorpå flyet ændrede retning mod Wien. I den østrigske hovedstad, stadig siddende i flyet, fik de så at vide, at resten af turen ville foregå i bus. 2½ times blev så tilbragt med at vente på bussen, der igen var mere end tre timer om at fragte holdet til Budapest.

”Indkvarteringen på hotellet var dog perfekt. Ikke flere uheld? Desværre jo – Abdi blev jo væltet efter 20 meter i U23-løbet og missede en medalje. Han var absolut blandt de tre bedste i løbet,” vurderer Niels Kim Hjort. ”Efter sit zigzag løb havde han kræfter til at løbe den sjettehurtigste sidste omgang af samtlige deltagere - seniorløbet inklusive. I U23-klassen var det kun guldvinderen Ingebrigtsen, som var hurtigere.”

Kunne ikke gå næste dag 
Abdi Hakin Ulad endte trods styrtet på en ærefuld 11. plads, men ikke uden knubs. Niels Kim Hjort fandt ham i lægeteltet totalt forfrossen med hans ene knæ bundet ind og is på en meget forslået hofte. Mandag kunne han næsten ikke gå. Men bortset fra det, var det faktisk en fin tur.

”Efter løbet havde vi en dejlig eftermiddag i AquaWorld med masser af snak, der spredte motivation og gåpåmod for fremtiden, og alt derefter gik perfekt. Ja, måske lyder det som en rå tur, men der var ingen løbere, som klagede. Der var top moral, og det er der stadig,” slutter han.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund