Loading...

Nyheder 2012

OL-udstilling åbnet for én dag

13. december 2012 · Jeppe Weinreich

Medlem af Danmarks Olympiske Akademi og tidligere dansk mester på 400 meter hæk, Preben Kristensen, fyldte torsdag 75 år. I dagens anledning var der arrangeret en mini-udstilling med flere af de olympiske klenodier, som fødselaren til dagligt bestyrer for DIF.

Det emmede af historie, OL-historie, da Preben Kristensen i dag fejrede sin 75-års fødselsdag i "Gunnar Nu Hansen Salen" i Idrættens Hus. Fødselaren, der sammen med Heinrich Duholm grundlagde Atletik Nyt i 1962, har i mange år bestyret de mange olympiske genstande, som DIF har samlet sammen i tiden løb. Til dagligt er det gemt af vejen, men i dagens anledning var der i forbindelse med receptionen lavet en interessant udstilling med flere af samlingens unikke klenodier – bl.a. en diskos, som blev benyttet under konkurrencerne i 1896. Ellers blev de fremmødte budt på en righoldighed af medaljer, fakler, officielle plakater, olympiske kunstværker, frimærker, tøj fra forskellige OL-indmarcher - samt historiske filmoptagelser på en storskærm. Ting, som blot udgør en lille del af samlingen.

Den interessante udstilling var dog kun stablet på benene for en enkelt dag. Torsdag kl. 20 lukker den ned igen.

”Vi har jo ikke noget idrætsmuseum her i Danmark. Men det kunne jo være, at nogen kom på andre tanker, om de ser dette her,” lød det fra Preben Kristensen, som på billedet ses i selskab med en af dansk atletiks største skikkelser gennem tiderne, Niels Holst-Sørensen, der i øvrigt selv runder et skarpt hjørne på onsdag.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund