Loading...

Nyheder 2012

Årets Fund: Fornem 2. plads til Trajkovski

29. december 2012 · Jeppe Weinreich

Man skal tilbage til 1975 for at finde en bedre placering til dansk atletik i den traditionsrige kåring.

Med en fornem andenplads i den traditionsrige kåring Årets Fund høstede Andreas Trajkovski fredag bred anerkendelse for sin sølvmedalje ved sommerens Junior-VM. Man skal helt tilbage til 1975, hvor Jens Smedegaard endte øverst, for at finde en bedre placering til dansk atletik - og tilmed var der i år stor enighed om, at feltet var usædvanlig stærkt. Således endte eksempelvis svømmeren Viktor Bromer, som i år vandt EM-sølv på kortbane, blot som nr. 9. Vinder blev golfspilleren Thorbjørn Olesen, som i år har fået et massivt gennembrud ved at ende sæsonen som nr. 50 i verden – hos seniorerne, vel at mærke.

Endnu har Andreas Trajkovski sin debut til gode ved et internationalt seniormesterskab, men det kommer meget vel ved EM-inde i marts måned. Den 19-årige længdespringer har også tidligere meldt ud, at han håber på at kunne kvalificere sig til VM i Moskva i august.

”Jeg kunne ikke komme tættere på sejren, men er godt tilfreds med en 2. pladsen,” udtaler KIF-atleten.

29 kandidater til Årets Fund var indstillet af DIFs specialforbund. Priskomiteen har siden nomineret ti atleter eller hold, der afsluttende er blevet rangeret indbyrdes med pointgivning fra Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark samt Politikens chefredaktion, sportsredaktør og sportsredaktion. 

Årets andenplads fra i øvrigt den tredje top-6 placering for dansk atletik på bare fire år (Janick Klausen - nr. 4 i 2009 og Andreas Bube - nr. 6 i 2011).

Nr. 1: Thorbjørn Olesen, golf, 50 point 
Nr. 2: Andreas Trajkovski, atletik, 43 point 
Nr. 3: Michael Jepsen Jensen, speedway, 40 point 
Nr. 4: U18-landsholdet (k), håndbold, 30 point 
Nr. 5: Jores Okore, fodbold, 29 point 
Nr. 6: Frederik von der Osten, fægtning, 28 point 
Nr. 7: Mathias Krigbaum, cykling, 22 point 
Nr. 8: Daniel Wagner Jørgensen, handikapidræt, 13 point 
Nr. 9: Viktor Bregner Bromer, svømning, 8 point 
Nr. 10: Rikke Quist Hansen, roning, 4 point

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund