Loading...

Nyheder 2012

Sidste Chancen: Rekordforbedringer på falderebet

29. december 2012 · Jeppe Weinreich

Flere unge talenter fik lørdag i Aarhus hentet en personlig rekord hjem, inden de rykker op efter nytår. For tre af deltagerne blev det tilmed til en ungdomsrekord.

Med ”Sidste Chancen” i Marselisborg Hallen blev årets sidste atletikstævne fredag afviklet. Og som sædvanlig medførte det et par revidereringer af ungdomsrekorderne – alle på den ”skæve” 50 meter-distance.

Annelouise V. Jensen (Aarhus 1900) viste efter en formnedgang i sommer, at hun igen er på rette kurs med 7,80 sek. på 60 meter – bare 0,07 sek. fra hendes PR. På 50 meter distancen blev det med 6,70 sek. til ikke blot PR, men også dansk rekord i 16-års klassen.

Vermund-søstre sætter rekord 
Tre spartanere havde taget turen til Aarhus, og de gjorde det alle godt. I seniorernes kuglestød viste 23-årige Kenneth Mertz med 17.63 meter efter en stabil serie, at det med stor sandsynlighed bliver denne vinter, at han for første gang bryder den 18 meter-grænse, som han nu i længere tid har jagtet.

De to unge Vermund-søstre fra samme klub har også fået trænet godt i den seneste tid med stor fremgang til følge. Det blev først understreget af lillesøster Marie Caroline, der på 50 meter hæk løb i mål i tiden 7,71 sek. – ny U18-rekord, mens storesøster Anne Sofie en time senere på seniorhækkene løb næsten lige så hurtigt med 7,79 sek. – ligeledes ny U20 rekord. Efter nytår rykker søstrene op i hhv. junior- og ungseniorklassen. Hos de mandlige juniorer fik Jens Agger (Vejle IF) på samme måde sagt farvel til juniorhækkene på fornem vis med ny flot PR 8,17 sek.

Dagens hurtigste tid blev ikke uventet opnået af Festus Asante (Korsør AM), der på 60 meter løb 6,94 sek. og dermed forbedrede sin tre år gamle PR med én hundrededel af et sekund.

Janne Nielsen over de 12 meter
I kvindernes trespring lykkedes det for første gang Janne Nielsen (Aarhus 1900) at komme over de 12 meter, da hun i første runde røg ud på 12.03 meter. En grænse, som blot fire danske kvinder var over i den forgangne udendørssæson.

Der var flere personlige rekorder ved stævnet, som lover godt for denne sæson, der først for alvor går i gang i næste måned. 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund