Nyheder 2013

Munkholm løber med Kongepokalen

02. marts 2013 · Jeppe Weinreich

1900-løberen viste sig som landets stærkeste terrænløber, da han ved DM Cross i Herning lørdag for anden gang i karrieren vandt Kongepokalen. Holdmæssigt var det dog AGF, som triumferede på en dag, hvor vejret mildest talt ikke var indbydende.

For anden gang i karrieren kunne Morten Munkholm lørdag i Herning løfte Kongepokalen som bevis på, at han er landets bedste terrænløber. Selvom han i mål blot var tre sekunder foran Michael Nielsen (AGF), var der aldrig nogen tvivl om den 27-årige 1900-løbers sejr.

Under særdeles hårde forhold med en iskold blæst og let nedbør ledte den lokale Jesper Faurschou et felt på godt 10 mand an. Halvvejs i løbet skilte de tre førnævnte navne sig ud, og herefter stod det klart, at vinderen skulle findes mellem dem. Munkholm såvel som Faurschou forsøgte et par gange at rykke, men den stride blæst gjorde det ikke nemt at stikke af, og det var først med 500 meter igen på den 10 km lange distance, at Munkholm formåede at sætte afgørelsen ind og løbe i mål som vinder. Nielsen tog sølv tre sekunder efter, mens Faurschou vandt bronze yderligere tre sekunder længere nede. Største overraskelse var den i atletikkredse relativt ukendte triatlet Andreas Schilling (Fredericia Tri. Team), som kom i mål som en flot nr. fem.

Tredje gang på 109 år
Det var blot tredje gang ud af 109 mulige, at Kongepokalen gik til en løber fra Aarhus 1900. Første gang var i 1931, mens Munkholm selv vandt den for to år siden.

Holdmæssigt viste AGF sig særdeles stærke. Tre-mands holdet med sølvvinderen samt Johan Damkjær (nr. 4) og Thomas Madsen (nr.7) vandt med en pæn margin, og dermed sikrede AGF’s herrehold sig for første gang nogensinde deltagelse i Europa Cup’en. Klubbens 2. hold tog endda bronze efter Aarhus 1900, og dermed befæstede Aarhus sin stærke position: Af de 15 første løbere kom de 11 fra Smilets By…

Simone var suveræn
Hos kvinderne kunne Simone Glad (OA/OGF) som ventet rende med Peter Bistrup Pokalen. Der var ikke løbet langt, før den fynske løber skabte sig et forspring, som holdt hele vejen i mål på den 8 km lange og forholdsvis flade distance. Hendes vindertid 28:49 min. var 22 sekunder hurtigere end Louise Laursen (AGF), der vandt en lige så forventet sølvmedalje. Bronzen gik til Louise Kunø (Aalborg AM), der har fået lidt af et gennembrud denne vinter og til sommer blot går ind i sin anden banesæson. Den første bød på bare to starter på bane.

AGF’s kvinder fortsatte deres sejrsvante stime, og holdet kan altså til næste år drage til Europa Cup’en sammen med klubbens mænd. Ud over Louise Laursen var det Susanne Svendsen (nr.5) og Zenia Mogensen (11), som sikrede klubben holdguldet.

13-årig pige tager kampen op med de store
Imponerende var det også, at Clara Kall (Sparta), som først fylder 14 i næste måned, kom ind som nr. 6 af alle kvinder. Det rakte til en sikker sejr hos juniorerne, hvor Sparta tog de tre første pladser og dermed sikrede sig Europa Cup deltagelse.

Den sidste af de fire Europa Cup pladser gik for andet år i træk til juniordrengene fra Aarhus 1900, som blev ført an af vinderen Jakob Dybdal Abrahamsen.

AGF-Aarhus 1900 3-2
Dagens DM udgjorde den 5. runde af CrossChallenge 2012/13. Her var det mest interessante, at AGF’s 5-mands hold for tredje gang denne sæson besejrede de ellers sejrsvante herrer fra Aarhus 1900. Dermed står der 3-2 i indbyrdes opgør. Søndagens korte cross på 4 km kan altså afgøre slaget om titlen, om AGF igen formår at vinde. Hvis ikke, så bliver det den 7. runde (DM 10 km) om tre uger, som bliver afgørende. Den finder meget passende sted i Aarhus.