Loading...

Nyheder 2013

VM-bruttotrup kæmpede mod blæst og kulde

11. marts 2013 · Jeppe Weinreich

Kulde og blæst kostede formentlig indtil flere sekunder for deltagerne ved søndagens halvmaratonløb i Den Haag. Alligevel var der flere personlige rekorder til de danske løbere. Ikke helt uventet var Henrik Them den hurtigste.

Trods meget svære betingelser med vind og en temperatur lige over nul kunne halvdelen af de danske løbere forbedre deres personlige rekorder ved søndagens City-Pier-City Half Marathon i Den Haag.

Både Henrik Them (Sparta) og Jesper Faurschou (Herning LK) lagde stærkt ud og rundede de første 10 km lige under en halv time. Herefter måtte de begge kæmpe med en stærk modvind, og de næste fem kilometer gik med 15:45 markant langsommere. Begge passerede 20 km i 1:01,18, hvorefter Them på det sidste stykke formåede at løbe ni sekunder stærkere end Faurschou. Det rakte til placeringer som nr. 20 og 23 (hhv. 4. og 7. bedste europæer).

Thems tid på 1:04,25 er blot 14 sekunder langsommere end den PR, han satte i fjor ved samme løb, mens Faurschou med 1:04,34 skar 12 sekunder af sin PR, sat ved BT Halvmaraton tilbage i 2008.

God indsats af Budolfsen
Mens de to førnævnte må formodes allerede at stå med gode kort på hånden i forhold til at løbe med ved IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton i København om et års tid, så udspillede Lars Budolfsen (Sparta) bestemt ikke sin chance, da han kom i mål som nr. 28 i en stor PR på 1:05,36 min. PR var der også til Johan Damkjær (AGF), der kom ind som nr. 35 i 1:06,55.

Sara Sig Møller nr. 7 hos kvinderne
Holdets eneste kvindelige løber, Sara Sig Møller (Sparta), debuterede på distancen. Hun rundede de første 10 km særdeles stærkt med 35:04, men måtte som de andre også se tempoet falde drastisk på den anden halvdel af løbet. Hendes sluttid tid blev 1:16,07, hvilket rakte til en placering så god som nr. 7 i kvindernes felt, der dog i modsætning til mændenes gruppe ikke havde afrikansk deltagelse.

Det forlyder, at der faldt sne i Holland lige op til starten, og at vinden var modbydelig kold. For første gang siden 2008 blev løbet ikke vundet i en tid under en time, men det var tæt på med Edwin Kipyegos (KEN) vindertid 1:00,05 time.