Loading...

Nyheder 2013

EM-U23: Abdi tager bronze!

12. juli 2013 · Jeppe Weinreich

I et taktisk og dramatisk 10000-meter-løb sikrer Korsør-løberen sig en tredjeplads.

På forhånd var der visse forventninger til torsdagens 10000 meter finale ved EM-U23 i Tammerfors – og de blev til fulde indfriet med en dansk bronzemedalje ved 22-årige Abdi Hakin Ulad.

Efter et hurtigt udlæg af nordmanden Marius Vedvik, der skabte sig et stort forspring på 50 meter, faldt tempoet hurtigt, hvorpå det 20 mand store felt blev samlet igen. Kilometer-tiderne lå herefter konstant over de 3 minutter, og det stod snart klart, at det ville blive en taktisk affære.

Thijs Nijhuis i front
Ved godt 6 km styrtede en af forhåndsfavoritterne, belgiske Mats Lunders, som dog kom op på benene igen. Lige før 7 km gik løbets anden dansker, Thijs Nijhuis, så frem og trak feltet af sted, hele tiden med Abdi liggende solidt fremme i feltet. Først ved de 8000 meter  kom der fart på feltet, og da spanieren Navarro rykkede med halvanden omgang igen, kunne blot tre løbere – blandt dem Abdi – følge trop. Ireren Quinn måtte lidt efter give slip, og det stod nu klart, at Abdi ville vinde medalje, men hvilken? Spanieren Navarro og rumæneren Soare viste sig i spurten en tand for stærke, men bronzen var en realitet – i tiden 29:44,78. Godt 20 sekunder efter kom Thijs Nijhuis ind på en ærefuld 10. plads.

”Vi havde håbet på, at det ville gå stærkere, for Abdi er mere en tempoløber, så på den baggrund er vi meget tilfredse med medaljen,” siger Leo Madsen, der har trænet Abdi Hakin Ulad, siden denne begyndte på atletik for bare 4½ år siden.

Det største
”Det var stort, da han vandt NM Cross, men det her er naturligvis større,” lyder vurderingen.

Bronzemedaljen er den fjerde til Danmark i det relativt nye mesterskab, som er blevet afholdt hvert andet år siden 1997.