Loading...

Nyheder 2013

Helsingør IF Atletik fylder 100

07. august 2013 · Pressemeddelelse

Det markeres med et flot program førstkommende lørdag, som ud over en reception byder på kast i topklasse samt stafetløb med byrådspolitikere.

Mens stiftelsen af Helsingør Idrætsforening med sikkerhed kan lægges fast til året 1899, hersker der nogen uklarhed omkring det præcise tidspunkt for atletikafdelingens tilblivelse. Det fremgår af et referat fra HIF’s halvårlige generalforsamling den 28. marts 1906, at man allerede på denne tid havde planer om at oprette en atletikafdeling. Planerne blev dog udsat. I 1913 var der kommet mere system i tingene. Dette år deltog medlemmer af HIF for første gang i et åbent atletikstævne i Hillerød. Dette stævne fandt sted den 13. august og denne dato er siden hen blevet brugt som dagen for atletikafdelingens grundlæggelse.


To af klubbens unge profiler i aktion på det atletikstadion, som Helsingør kunne indvie sidste år. (M. Hyllested)

På tirsdag er det så 100 år siden og det skal selvfølgelig fejres.

Det sker allerede på lørdag – den 10. august – på atletikstadion, med følgende program:

Kl. 11.00 Atletik for børn i alle aldre - kom og vær med

Kl. 11.45
 Byråds-stafet
Forskellige politiske partier dyster i 4x100 meter stafetløb.

Kl. 12.00 Reception
Kom og ønsk tillykke, få lidt godt at spise og drikke, mød gamle atletikvenner og få en snak om gamle dage m.v.

Kl. 13.00 "Holger D Throwing Day"
Elitekonkurrence i hammerkast, kuglestød, diskoskast og kuglestød med Danmarks bedste kastere (bl.a. med deltagelse af 15 ud af 25 medaljetagere ved det netop afholdte Store DM - herunder 4 danske mestre og 7 DM sølvvindere). Desuden kastere fra Sverige og Island. Se startlisterne HER.

HIF atletik håber at se rigtig mange atletikvenner, nuværende og gamle medlemmer, samarbejdspartnere m.v. til jubilæumsfestlighederne.

Læs hele historien om atletikafdelingen 1913-1999.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund