Moskva2013: I aften kulminerer det

12. august 2013 · Jeppe Weinreich

Kl. 18.05 står Nick Ekelund-Arenander klar til at løbe VM-semifinale. Danskeren har fået bane 7 i det første af tre heat.

En allerede forrygende sæson kulminerer for Nick Ekelund-Arenander i aften kl. 18.05. Den danske rekordholder har fået bane 7 i den første af tre semifinaler på 400 meter.

”Muligheden for et godt løb er til stede, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan. På forhånd var det at nå semifinalen nok i sig selv, men mere vil have mere. I det indledende heat løb jeg med kontrol. I semifinalen vil jeg satse lidt mere, men jeg skal ikke løbe med hovedet under armen. Fokus er at løbe klogt,” siger Nick Ekelund-Arenander, der ikke går alt for meget op i den bane, han er blevet tildelt.

”Jeg kan løbe fra alle baner. Jeg satte jo min danske rekord fra bane 8.”

Eneste kontakt på den første del af løbet bliver med bane 8, Yousef Ahmed Masrahi, som Nick mødte ved Bislett Games. Saudiaraberen vandt løbet i Oslo.

”Jeg har ikke studeret ham, men vil bare have fokus på mit eget løb. Det er en semifinale, så der vil blive lagt stærkt ud af alle. Det kommer til at koste dem efter 300 meter. Det gælder om have is i maven til det punkt og så bare kæmpe alt for en god placering.”

400 meter – semifinale 1 (2 bedste fra hvert af de 3 heat direkte videre + 2 bedste tider)

Bane 1: Yuzo Kanemaru (JAP) 45,56/45,16
Den japanske mester snuppede den sidste semifinaleplads med 46,18s. Handicappet af inderbanen kommer han med meget stor sandsynlighed ikke til at gøre sig gældende..

Bane 2: Brian Gregan (IRL) 45,53/45,53
Ireren - der vandt Copenhagen Athletics Games i fjor - blev blot nr. 6 i sit indledende heat med 46,04s. 3-0 fører han i de indbyrdes opgør med Nick. I år har de mødt hinanden en enkelt gang – ved Folksam Grand Prix i Göteborg, hvor Gregan vandt med 45,65s mod 46,26s. Revanchens time?

Bane 3: Tony McQuay (USA) 44,72/44,49
Et gensyn med vinderen af Nicks indledende heat. Den amerikanske vicemester virkede stærk ved den lejlighed og ligner én, der tager en af de to finalepladser.

Bane 4: Kévin Borlée (BEL) 44,73/44,56
Søndag mødte Nick Jonathan Borlée. Mandag gælder det så tvillingebror Kevin - OL-5’er - som han har mødt én gang tidligere – ved Bislett Games i år, hvor Borlée blev 5’er, Nick 7’er. Borlée gik til semifinalen via en 2. plads i det tætte heat 4, hvor han løb 45,32s.

Bane 5: Anderson Henriques (BRA) 45,13/45,13
Den 21-årige brasilianer har formået at toppe formen på rette tidspunkt. Satte PR med 45,13s, da han vandt sit indledende heat. Ud over to russiske starter – ved Universiaden i Kazan, hvor han vandt sølv og ved dette VM – har han aldrig løbet i Europa.

Bane 6: Javon Francis (JAM) 45,24/45,24
Et navn, man bør lægge mærke til. Bare 18 år gammel er jamaicaneren, der vandt sølv ved de nationale mesterskaber i PR 45,24s. På trods af ringe erfaring levede han i det indledende heat helt op til sit bedste, da han tog andenpladsen med 45,37s.

Bane 7: Nick Ekelund-Arenander (DEN) 45,50/45,50

Bane 8: Yousef Ahmed Masrahi (KSA) 44,72/44,72
Den 25-årige saudiaraber vandt Bislett Games og var 2’er ved Diamond League i Rom. Blev nr. 4 i sit indledende heat med 45,39s. Semifinalen blev endestation for ham ved OL i London.