Loading...

Nyheder 2013

NM-Junior: Stafetdrenge tæt på juniorrekorden

19. august 2013 · Jeppe Weinreich

Med 3:16,94 på den afsluttende 4x400 meter var de danske juniordrenge søndag blot 0,71s fra juniorrekorden.

Efter otte medaljer lørdag ved NM-Junior i Espoo var den danske høst søndag med to af slagsen noget mere beskeden. Det resulterede også i, at afstanden til Norge og Sverige i sidste ende blev øget. I forhold til de to seneste mesterskaber er der dog tale om fremgang. Hos drengene såvel som pigerne var værterne fra Finland aldeles suveræne.

Dybdal vinder dobbelt
Søndagens eneste guld stod Jakob Dybdal Abrahamsen for, da han som ventet vandt forhindringsløbet i tiden 9:17,54 – mere end ti sekunder foran nr. to. Til gengæld havnede Kristoffer Hari i en tæt 200-meter-finale lidt uventet uden for medaljeskamlen med 21,61s (-0,8). Det havde dog sin årsag, idet Hari desværre igen fik problemer med sit baglår og måtte holde igen op ad langsiden. Med islandsk sejr ved Kolbeinn Gunnarsson var øvelsen dog holdmæssigt ganske indbringende.

Sølv i trespring
I trespring blev det til en sølvmedalje ved Martin Johansen, der nåede ud på 14.67m. På den afsluttende 4x400 meter leverede Christian Clausen, Benjamin Lobo Vedel, Nicolai Hartling og Kristian Uldbjerg Hansen en flot præstation med tiden 3:16,94, som dog kun rakte til 4. pladsen. Med undtagelse af Hartling er alle løberne at finde i juniorklassen de næste to sæsoner. Den danske juniorrekord lyder på de 3:16,23, som en kvartet med bl.a. Nicklas Hyde og Andreas Bube løb ved mesterskabet i Kristiansand i 2005.

Det samlede udbytte af weekendens landskamp blev 10 medaljer (4xguld, 3xsølv, 3xbronze). I 2012 og 2011 var det hhv. 12 (3xguld, 2xsølv, 7xbronze) og 8 (3xguld, 3xsølv, 2xbronze).

Modsat om lørdagen, hvor regn satte et stærkt præg på konkurrencerne, var der søndag udmærkede forhold med 24 grader og kun en let vind.