Nyheder 2013

DMU 2. dag: Jonas Kløjgård klarer 2.10m

01. september 2013 · Jeppe Weinreich

Et dansk årsbedste i højdespring toppede søndagens konkurrencer, som fik en regnfuld afslutning.

Med et vinderspring på 2.10 meter stod Jonas Kløjgård Jensen (Aarhus 1900) for 2. dagens højdepunkt ved DMU. Efter at regnbyger havde afbrudt højdesprings-konkurrencen, blev der grundigt tørret op på banen, og lidt efter kunne den 17-årige gå ind i konkurrencen på 1.86m. Han sprang fejlfrit indtil PR-højden 2.08m, som han måtte bruge tre forsøg på. Herefter behøvede han kun ét forsøg på at komme over de 2.10m – endda med luft til overliggeren – inden han måtte kapitulere på 2.12m. Kun Janick Klausen og René Tyranski har med hhv. 2.21m (2010) og 2.11m (1981) sprunget højere i 16-17 års klassen, og med resultatet overgår Jonas de 2.09m, som den danske mester Andreas Jeppesen (EAM) topper årets rangliste med.

Himmelhøjt niveau på drengenes 200 meter
200 meter-finalen i samme aldersklasse bød på et hidtil uset højt niveau. Trods en modvind på 1,0 m/s gik ikke bare Kristoffer Hari (Hvidovre AM), men også Benjamin Lobo Vedel (Aalborg AM) under de 22 sekunder med hhv. 21,66 og 21,97s. For sidstnævnte var der selvsagt tale om en stor PR-forbedring. Frederik Schou-Nielsen (Sparta) fik på bronzepladsen ligeledes noteret ny PR med 22,03s, mens dansk atletiks hurtigste på distancen ved Ungdoms-VM, Peter Trajkovski (KIF), endte uden for medaljerækken!

I klassen under imponerede Simon Hansen (Herning GF) ligeledes med 22,78s (-0,2). En tid, som ville have været ungdomsrekord, om ikke lige Kristoffer Hari havde været der i fjor.

Fem guld til Kirkegaard
Mesterskabernes store profil på pigesiden var 15-årige Anne Sofie Kirkegaard (Sparta), der i løbet af weekenden sikrede sig fem guldmedaljer. Efter guld på 300 meter, 300 meter hæk og 4x100 meter lørdag fulgte hun søndag op med sejr på 200 meteren, inden hun løb en stærk sidste tur på 1000 meter stafet. Med tiden 2:17,81 skar holdet fra Sparta lidt over et sekund af den rekord, som de satte ved Øst-DMU i Ballerup i fjor. Også klubbens drenge i samme aldersgruppe var gode for en rekord, da de kom i mål i 2:07,66 og dermed slettede Spartas tidligere rekord sat ved DMU 2008.

Det var Andreas Lindgreen, som løb den sidste 400 meter hjem, og dermed tog han sin tredje guldmedalje. Den anden kom tidligere på dagen, hvor han vandt 800 meteren i 1:59,71 og samtidig trak den ét år yngre Victor Thomsen (Amager AC) ned til for en 14-årig ganske stærke 2:02,56.

Favoritnederlag på 800 meter
I pigernes tilsvarende finale måtte deltageren fra Ungdoms-OL, Maria H. B. Andersen (Sparta), lidt overraskende se sig besejret af Helene Holm Gottlieb (Holte), som satte PR med fine 2:14,49.

Hos de 16-17 årige drenge var der næsten tale om en gentagelse af finalen fra DMU-inde, hvor Christian Clausen (KIF) slog Kristian Uldbjerg Hansen (Aalborg AM) med 0,01s. Denne gang var Christians sejrsmargin i et mere taktisk løb dog så stor som 0,23.

Stærk søndag af ung kaster
15-årige Marcus Thomsen (Aarhus 1900) stod søndag for to toppræstationer, da han først vandt kuglestød med 16.75m (4kg) og et par timer senere diskoskast (1kg) med 56.86m. Personlig rekord i begge tilfælde og over de respektive ungdomsrekorder herhjemme, som han som norsk statsborger imidlertid ikke kan overtage.

Andre steder
-
Christian L. Nielsen (Aarhus 1900) satte i U23-klassen PR på 110 meter hæk med 14,68s.
-Thea Jensen (Glostrup IC) forbedrede sin egen ungdomsrekord (14 år) i diskos til 44.30m.
-Annelouise Villum Jensen (Aarhus 1900) vandt fire guldmedaljer. Mest opsigtsvækkende var den i længdespring, hvor hun sejrede med 5.70m.
-Vægtkast var en ny øvelse på programmet. Her satte Amalie Ø. Lange (Greve) en bedstenotering (U18) i vægtkast med 17.08m.