Nyheder 2013

Budolfsens største sejr

08. september 2013 · Jeppe Weinreich

Sparta-løberen satte sin konkurrenter til vægs og vandt en overraskende overlegen sejr ved søndagens DM Halvmaraton.

Abdi Hakin Ulad (Korsør AM), Jesper Faurschou (Herning LK) og Lars Budolfsen (Sparta) var på forhånd udråbt til at være de stærkeste tre forud for DM Halvmaraton i Aarhus - og i nævnte rækkefølge.  Det kom til at holde stik, undtagen rækkefølgen, som Budolfsen efter et stærkt løb vendte på hovedet.

Efter et langsomt udgangstempo, hvor ti løbere udgjorde førerfeltet, fik Budolfsen ved 5 km sat lidt mere fart på. Ved næste 5 km-skilt var den forventede trio i front med godt et halvt minut ned til forfølgerne. Budolfsen og Faurschou skiftedes til at tage føringer, mens Abdi blot hang på. Ved 12 km forsøgte Budolfsen så et ryk, men netop Abdi gik nu frem og ”lukkede hullet”. Ikke lang tid efter forsøgte spartaneren så igen, og denne gang gik de to andre ikke med. Ved 15 km havde Budolfsen skabt sig et forspring på 14 sekunder ned til Faurschou og – noget uventet – yderligere 22 sekunder ned til Abdi. I knusende suveræn stil og med synligt overskud kunne 33-årige Lars Budolfsen lidt senere løbe ind på Viby Stadion som den første i vindertiden 1:06,17 – 54 sekunder foran Jesper Faurschou. Liges så overrasket over sejren som publikum var hovedpersonen dog ikke.

En fantastisk dag
”Jeg gik efter sejren i dag, da jeg har følt mig rigtig godt løbende på det seneste. Jeg var lidt bekymret for det langsomme udgangstempo og satte derfor farten op ved 5 km. Det her løb var meget vigtigt for mig, og jeg kunne løbe med overskud hele vejen. Det var bare en fantastisk dag,” lød det fra den glade vinder, som med henblik på VM næste år gjorde en aldeles god figur, om end der ikke var tale om nogen supertid. Dertil var udgangstempoet for langsomt, ligesom at en kraftig vind ude på ruten kostede adskillige sekunder.

”Men mine chancer for at komme med til VM er forhåbentlig ikke blevet forringet efter i dag!” siger han med et glimt i øjet.

Faurschou: Ikke noget at skyde med
Sølvvinder Jesper Faurschou måtte efter løbet erkende, at Budolfsen bare var den bedste på dagen: ”Jeg var træt i dag. Der var ikke noget at skyde med. Men al min fokus er på Berlin, så min træning har ikke været tilrettelagt efter dette løb, selvom det selvfølgelig var vigtigt også at gøre en god figur her.”

Abdi Hakin Ulad havde ligeledes ros tilovers for vinderen: ”Det var stærkt løbet af Budolfsen. Jeg har døjet lidt med noget astma på det seneste, så da de andre rykker ved 12 km, ville jeg ikke presse kroppen mere. Så meget har jeg heller ikke satset på det her løb. For mig er EM Cross i december vigtigere.”